Spread the love

PSD nu a întâmpinat probleme în privința discuțiilor cu ALDE și PMP referitoare la guvernarea locală, în special la Consiliul Județean Constanța, unde se anunță deschideri totale și transparențe nemaivăzute și lucru în echipă și câte și mai câte. Singurii care „strâmbă din nas” sunt liberalii, inclusiv la ședința de constituire a Consiliului Județean, când au părăsit sala și au acuzat ulterior de trădări și vânzări și toți termenii care șad bine opoziției.

Între timp, președintele CJC, Horia Țuțuianu, susține că are numai gânduri bune pentru liberali, pe care îi și invită să preia președinția a două comisii din cadrul instituției, așa cum a anunțat luni, în cadrul unei conferințe de presă, la care au participat și vicepreședinții Claudiu Palaz și Daniel Learciu.

Numai că liberalii vor refuza, întrucât, potrivit purtătorului de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe (FOTO), structura centrală a PNL a dispus interzicerea colaborării cu PSD la nivel de județe.

„Este o decizie a partidului de a nu colabora cu PSD, la nivelul consiliilor județene, la comune nu știu… dar, există o decizie de necolaborare cu PSD la nivelul consiliilor județene. La nivelul comunelor, mai degrabă este competența și responsabilitatea organizației județene. Centrul decide pentru județe, județele pentru… cum a fost și cu candidații pentru primari, în marile municipii reședință de județ și eventual pentru CJ, au fost făcute delegările de către structura centrală de conducere și criteriile de integritat la fel, dar pentru județ. Dar, pentru comune, sunt 3.700, vă dați seama, aproape imposibil de controlat”, a spus Ionuț Stroe, pentru TOMIS NEWS.

Pe de altă parte, președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, susține că decizia partidului se aplică doar la nivel de CJ, nu însă și la nivel de comune, adică al consiliilor locale, unde trebuie să primeze „interesul cetățeanului”.

„Nu există o directivă, asta am hotărât noi în Biroul Județean. Să ne înțelegem: colaborare nu înseamnă cumva că aceste consilii nu trebuie să lucreze. Dacă cei din consiliu au proiecte care trebuie susținute, nu văd nici un fel de problemă. Nu facem înțelegeri politice în majorități, nu noi sprijinim pe cei din PSD să facă majorități. (…) Asta nu înseamnă că ne delimităm total. Să fie în sprijinul comunității, al alegătorilor, nu pentru propriile proiecte sau interesul propriu. Nu vom face opoziție de dragul opoziției, vom face acolo unde se impune”, a spus Dragomir, pentru TOMIS NEWS.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *