De ce preferă diaspora votul pentru independentul George Simion, în locul partidelor politice?

Pe 26 mai 2019, Românii sunt chemați la urne să își aleagă reprezentanții în Parlamentul European. În esență, miza acestor alegeri nu este foarte mare pentru electorat, dar acestea prezintă o relevanță deosebită pentru partidele politice din două principale motive: constituie o pregătire în vederea alegerilor prezidențiale din toamnă și, concomitent, se capătă controlul asupra unor sume colosale de bani pe care Parlamentul European le alocă pentru aleși în mod direct sau pentru consilierii acestora. Or, se știe că cei înregimentați în partide politice pe liste NU dețin controlul asupra consilierilor care sunt plătiți din banii contribuabilului european!

1 din 4 Români a luat drumul străinătății!

În momentul de față, peste patru milioane de români (conform statisticilor) au fost alungați, din cauza greutăților vieții din România, dincolo de granițele Țării. Cifrele sunt colosale și comparabile cu emigrațiile din acele state aflate în stare de conflict. Astăzi, doar Siria mai depășește numeric România în ceea ce privește numărul de persoane plecate din Țară în Uniunea Europeană!

Această emigrație forțată este consecința directă a politicilor duse de actualele partide din România. În mod tradițional, PSD și PNL au realizat o aparentă rotație la guvernare, când, de fapt, primul a fost partidul care a condus cel mai mult această țară.

România beneficiază de o creștere a bunăstării comparativ cu anul 1989, dar acest lucru nu se datorează sub nici o formă partidelor politice, ci economiei globale și robotizării! România a fost mai mult trasă decât a pus ea umărul la dezvoltarea sa economică… Pentru comparație, ar trebui să ne uităm la China, un stat care se afla în urma României și care cunoscut o dezvoltare colosală chiar dacă nu se afla în Uniunea Europeană sau vreun alt bloc economic care ar fi putut-o trage. Ba, tocmai invers, din exterior s-au pus numai piedici Chinei. Ei demonstrează că se poate!

Spre comparație, politicienii din România, deși au avut și ajutor moral și consultanță și ajutor financiar din spațiul european, au reușit marea performanță de a nu aduce nimic în plus pentru Români!

Influența diasporei în ecuația electorală

Atât în valoare absolută cât și în valoare relativă, procentul celor care se prezintă la vot în diaspora nu este foarte ridicat. Principala problemă nu o reprezintă numărul secțiilor de votare, ci distanța votanților față de acestea. Când trebuie să parcurgi mai mult de 200 de km ca să votezi un partid politic care îți va înșela așteptările, motivația nu prea există…

Cu toate acestea, când cetățenii trebuie să aleagă o persoană și nu liste de partid, lucrurile se schimbă. S-a văzut acest lucru cu ocazia alegerilor prezidențiale și nu doar o dată. Or, atunci când lucrurile sunt la limită chiar și aceste puține procente capătă o valoare deosebită.

Dar, dincolo de voturile directe, cei plecați de acasă produc o influență semnificativă asupra opțiunii de vot a celor rămași acasă. De cele mai multe ori, un vot din diaspora se multiplică în interiorul Țării, prin votul părinților, a soților, a prietenilor sau copiilor! Tocmai de aceea bătălia dintre partide pentru voturile din diaspora este importantă.

În cine își pun încrederea Românii din diaspora?

În cazul de față, există două opțiuni principale: să voteze un partid politic sau un candidat independent! Votul pe listele de partid nu prea mulțumește diaspora, în timp ce votul pentru un candidat independent, dacă ei se identifică cu el, devine unul personal, ca și în cazul prezidențialelor.

La aceste alegeri, trei partide principale contează în ecuația alegerilor, restul neprezentând relevanță prin voturile pe care le vor obține, chiar dacă vor avea suficiente ca să trimită unul sau doi europarlamentari: PSD, PNL și USR. Opoziția diasporei față de PSD și PNL este mai mult decât evidentă, ele fiind considerate ca fiind partide profund corupte, principalele vinovate de dezastrul în care a fost aruncată Țara. Practic, românii consideră că PSD și PNL sunt responsabile de plecarea a patru milioane de cetățeni. Or, din România nu a plecat nimeni de bunăvoie, ci silit de sărăcie!

USR, deși partid nou, nu a reușit să convingă în diaspora. Cei plecați de acasă duc dorul de Țară și sentimentele naționaliste și conservatoare, pentru ei, sunt mult mai profunde. Or, USR s-a poziționat deja ca și partid globalist, adică în antiteză cu toate acestea! Poziția față referendumul pentru familie, raportarea față de BOR, emigrație și „minoritățile sexuale contravin total valorilor conservatoare.

Tocmai de golul lăsat de partide pe locul filonului naționalist au încercat să profite câteva partide fictive nou înființate precum PRU, PRO România, UNPR. Deși, acestea au venit cu un mesaj naționalist, nu au prezentat însă nici o credibilitate, deoarece ele sunt conduse de personaje dubioase care provin din celelalte partide. Mai mult decât atât, acestea sunt uzate moral  în fața alegătorilor, fiind considerate la fel de vinovate de drama prin care trece Țara. Cum se spune la Români: „se umblă cu cioara vopsită”, ori astfel de practici nu mai țin…

Surprinzător: Agitația electorală în dispora se duce în jurul candidatului independent George Simion!

Surprinzător, dar nu prea pentru cei care cunosc fenomenul. George Simion este o figură publică necompromisă, care provine din societatea civilă. Mesajul său în fața electoratului este complex, dar vine și cu câteva puncte clare: atenția spre diaspora ca principalul investitor din România (interesantă abordare), oprirea tăierilor ilegale a pădurilor și interzicerea exportului de lemn, construirea urgentă de autostrăzi și folosirea resurselor naturale (aur, gaze, petrol) în interesul românilor și nu al companiilor străine. Unirea cu Republica Moldova este un obiectiv central al campaniei sale!

Pe George Simion partidele politice nu au cu ce să îl atace, fiindcă NU are nimic de ascuns! Revoluția Română a prins-o fiind în scutec, iar după 1989 a luptat constant pentru românism de pe pozițiile societății civile.

George Simion este cunoscut pentru manifestațiile unioniste de la București și de la Chișinău, unde a reușit să adune zeci de mii de persoane, performanță deosebită pentru o asociație care nu este partid politic!

Prezența sa publică și modul în care s-a poziționat împotriva sistemului politic actual, format din partide politice, este ceea ce a determinat orientarea diasporei către acesta. O să fie probabil o mare surpriză pentru partide faptul că George Simion va lua în afara granițelor multe voturi, mai multe decât partide importante și suficiente ca împreună cu cele din Țară să îi asigure accesul în Parlamentul European.

Marius Lulea este un cunoscut analist politic, scriitor al cărților „De ce nu iubim Rusia”,Basarabia e România, „Mari momente din istoria Românilor și „Controverse. Mareșal Ion Victor Antonescu.

Simion Chirica
George Simion, susținut de primari ai marilor municipii! Mihai Chirica (Iași) merge pe mâna candidatului independent la alegerile pentru Parlamentul European

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.