Spread the love

Senatorul constănțean Vergil Chițac este desemnat de PNL pentru Primăria Constanța la alegerile locale din acest an. Desemnarea lui Chițac se tratează în aceste momente în baza unor contestări din partea liberalilor constănțeni, care ar dori să îl contracareze cu Ionuț Rusu, un cvasi-cunoscut trimis în luptă din rațiuni de bătălie politică internă. Chițac nu se lasă mai prejos și prezintă primele puncte din programul său electoral. Într-un mesaj de luni transmis pentru constănțeni, Chițac explică de ce dorește să candideze pentru Primăria Constanța, cu mențiunea expresă că se delimitează total de mitocănia și gargara de partid.

„Foarte pe scurt și la obiect, vă invit să descoperiți care este punctul de plecare. Apoi, constant, voi dezvolta ideile și programul pe care vi le propun. Nu am o miză personală din a ocupa o funcție publică în România și nu vreau să demonstrez nimic. Am avut o carieră profesională de care sunt foarte mândru. În același timp, cei care mă cunosc pot depune mărturie că mizele financiare nu au reprezentat niciodată o mare sursă motivațională în ceea ce mă privește. În schimb, mizez pe faptul că pot schimba în bine fața orașului de care mi-am legat aproape întreaga viață și pot face lucruri pe care apoi să le privesc cu bucurie și mândrie. Nu promit marea cu sarea și nu mă aventurez în declarații iresponsabile referitoare la ceea ce voi face dacă voi fi ales primar. Sunt conștient de faptul că lucrurile nu se pot schimba peste noapte și că mentalitățile se adaptează în timp. Dar, în același timp, știu că pot reprezenta începutul pe care se va clădi un oraș demn de secolul XXI. Vreau să fie clar pentru toată lumea ce fel de opțiune o reprezintă candidatura mea și ce fel de primar voi fi dacă mă veți alege: misiunea mea este de a realiza investiții publice și de a încuraja investițiile private în Constanța. Voi fi un primar eminamente pro-business, pentru că știu că oricât bitum va fi turnat pe străzi, fără un sector privat puternic și dinamic orașul nu poate prospera. Iar acestea nu sunt vorbe adunate de nicăieri. Ele se sprijină pe exemple concrete, precum Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu, Iași ș.a. Constănțeni, asta trebuie reținut: prioritatea mandatului meu va fi dezvoltarea sectorului privat (în condițiile legii, pentru că de anumiți „privați” interesați nu ducem lipsă nici acum) și atragerea fondurilor europene nerambursabile pe exercițiul financiar european 2021-2027, cu ajutorul cărora putem suplini multe neajunsuri pe care infrastructura orașului le are în acest moment. Nu basme, nu cai verzi pe pereți. Am încredere că m-am făcut înțeles și că acest punct de plecare se aliniază așteptărilor pe care le aveți de la viitorul primar al Constanței. Ca de obicei, sunt deschis dialogului, încurajez dezbaterea și mă delimitez total de mitocănia și gargara de partid”, a transmis Vergil Chițac.

Până în prezent sunt înscriși în cursa pentru Primăria Constanța primarul în funcție Decebal Făgădău (PSD); Vergil Chițac din partea PNL, Stelian Ion din partea USR, Mircea Titus Dobre (PRO România), Anton Traian-Antoniadis (Uniunea Elenă din România), Horia Constantinescu (PPU), Tudorel Chesoi (Alianța Național Țărănistă), Andrei Popescu (independent) și Nicoleta Ploscaru (independent). PMP și-a anunțat candidaturile în localitățile din județ, cu excepția Constanței, întrucât președintele Claudiu-Iorga Palaz este în negocieri cu PNL și USR în perspectiva unui pol de dreapta pentru alegerile locale.

PE ACELAȘI SUBIECT:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *