De ce ajung româncele să se prostitueze în străinătate: „Ce să faci în România cu facultate? NIMIC!”

Peste 100.000 de românce se prostituează în Europa. Sunt cifre oficiale din statele unde activitatea este reglementată prin lege și există o imagine, chiar dacă subdimensionată, a fenomenului. Numai în Elveția sunt câteva mii de românce, unele cu facultate și copii acasă, care își vând trupul în bordeluri sau pur și simplu pe stradă. Sunt înregistrate, au permis de muncă, există inclusiv un Departament Special al poliției care supraveghează această industrie. Chiar și așa, sunt frecvente situațiile când ele ajung tot în mânile traficanților de carne vie, dornici să se îmbogățească de pe urma lor.

Jurnaliștii Digi24 au ajuns în cel mai mare club erotic din Lausanne chiar în seara de Sfântul Andrei. Toate cele 9 fete care lucrau pe 30 noiembrie în acel loc erau românce. Fiecare avea propriile poveşti şi argumente pentru care se afă aici. Printre angajate, o absolventă a Facultății de Turism și o fostă polițistă, care a terminat Școala de Poliție.

Am terminat turismul. Ce să faci și cu facultatea? Mama are facultate și stă pe bară acasă”, spune Adriana, una dintre lucrătoarele sexuale pe care am întâlnit-o în cel mai mare club erotic din Lausanne, Elveția.

Cum ajung fetele aici? Cu autobuzul, cu avionul”, glumește patronul clubului, Thierry Schmidely.

Sunt foarte norocoasă, pentru că nu am avut niciodată pot să spun, între ghilimele, un pește”, explică Iasmina, care are deja o experiență de șapte ani în această activitate.

„Fetele vin cu o formă legală, dar în final se ajunge la prostituție”, atrage atenția Angela Oriti, director al Centrului de Asistență a Victimelor din Lausanne, finanțat de statul elvețian.

A fost un caz, un procuror din România care m-a investigat aici”, își amintește proprietarul clubului.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *