Daraban (CCIR) și Jugănaru (CCINA), întâlnire cu ambasadorul Pakistanului. Se pun bazele colaborării între Portul Karachi şi Portul Constanța

Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) şi Ion Dănuţ Jugănaru, directorul general al Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa (CCINA), au avut astăzi, 5 martie 2021, o întrevedere cu E. S. Zafar Iqbal – Ambasadorul Republicii Islamice Pakistan în România.

În deschiderea ȋntâlnirii, Daraban a mulţumit ambasadorului pentru vizita sa la sediul CCINA Constanţa şi a vorbit despre activitatea economică a judeţului Constanţa şi în special a Portului Constanţa, a avantajelor utilizării portului Constanţa şi a Canalului Dunăre-Marea Neagră în transportul de mărfuri spre şi dinspre țările riverane Dunării.

Potrivit CCINA, unul din subiectele importante, discutat la întâlnirea de astăzi, s-a referit la intenţia autorităţilor din Pakistan pentru stabilirea unei colaborări strânse între Portul Karachi şi Portul Constanța. În acest sens, se fac demersuri în vederea semnării unui protocol de colaborare între cele două porturi. S-a discutat, de asemenea, despre principalele domenii de activitate în care activează companiile constănţene, dar şi despre oportunităţile de a investi în judeţul nostru. În momentul de faţă, sunt doar 4 firme cu capital pakistanez, înmatriculate ȋn judeţul Constanţa. Există, de asemenea, posibilitatea de a aduce forţă de muncă din Pakistan, pentru diverse sectoare de activitate.

Referitor la posibilitatea dezvoltării relaţiilor economice şi comerciale ale firmelor constănţene cu cele din Pakistan, domnul ambasadorul a afirmat că rolul Camerei de Comerţ Constanţa este deosebit de important, în special pentru companiile străine care doresc să-şi găsească parteneri de afaceri în judeţ. S-a discutat despre o posibilă delegaţie de oameni de afaceri din Pakistan care ar urma să vină la Constanţa, imediat ce situația sanitară o va permite.

În finalul întrevederii, ambasadorul a mulţumit lui Daraban și Jugănaru pentru primire şi a declarat că această vizită a fost una deosebit de interesantă.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *