Daraban (CCIR): „Ieșirea Marii Britanii din UE, un moment pe care îl resimțim cu toții, din plin, la toate nivelurile”

Camera de Comerț și Industrie Prahova (CCI Prahova) a organizat, azi, 11 februarie, webinar-ul cu tema „Brexit – Înțelegere și adaptare a mediului antreprenorial”, eveniment destinat companiilor implicate în relații de afaceri cu Marea Britanie, precum și acelora care doresc să înțeleagă mai bine impactul economic al acestor schimbări.

Webinarul a abordat teme de interes pentru mediul de afaceri, precum: operațiunile vamale, implicațiile fiscale în contextul Brexit, modalități de continuare a activității firmelor care operează în Marea Britanie, accesul pe piața muncii din UK și condițiile pentru lucrătorii detașați, oportunități de afaceri și parteneriate investiționale Marea Britanie – România.

„Fără îndoială, ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană reprezintă un moment foarte important, pe care îl resimțim cu toții, din plin, la toate nivelurile, mai ales dacă ținem cont că excedentul comercial pe care îl avem cu această țară este unul strategic. Acest lucru ne obligă să fim extrem de atenți în a menține sau chiar a crește această valoare. Totodată, acesta este și motivul pentru care Camera de Comerț și Industrie a României s-a implicat, încă din 2016, imediat după referendumul din luna iunie, în elaborarea și publicarea de materiale de informare, documente de poziție, organizarea de seminarii și consultări cu mediul diplomatic și comunitatea de afaceri pe tema Brexit. La ora actuală, există, la nivel european, un subiect intens discutat legat de Brexit, și anume realizarea unui ajutor financiar, destinat entităților eligibile care au înregistrat pierderi ca urmare a Brexit-ului. Prin urmare, Guvernul României va analiza și va emite o decizie în acest sens, privind eligibilitatea instituțională, precum și cea a companiilor”, a declarat dl. Eduard Costin, Director Relații Externe, care a transmis mesajul președintelui CCIR, dl Mihai Daraban.

La eveniment au mai participat specialiști din cadrul Ministerului Finanţelor – Vama si ANAF, Ministerului Economiei, Ministerului Muncii, reprezentanţii diplomatici ai Ambasadei României la Londra, respectiv Ambasadei UK in România, membri ai Sistemului Cameral din România, precum și reprezentanți a peste 50 de companii din întreaga țară.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *