Spread the love

Fostul director al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, Dănuț Căpățână, a fost condamnat la șase ani și opt luni de închisoare. Decizia de miercuri a Curții de Apel București este definitivă.

Joi, 15 decembrie 2016, Căpățână a fost condamnat de Tribunalul București la 13 ani și patru luni închisoare, pentru săvârșirea unei infracțiuni de spălare de bani și a cinci infracțiuni de luare de mită.

CITEȘTE ȘI:

Spălare de bani și cinci infracțiuni de luare de mită. Căpățână, CONDAMNAT la 13 ani și 4 luni de închisoare!

„În temeiul art.421 pct.2 lit.a Cod de procedură penală, admite apelurile declarate de inculpaţii CĂPĂŢÂNĂ DĂNUŢ, IVAN CONSTANTIN VIRGIL, SC PERFORMANCE PROFILE S.R.L. şi SC PICUS CONSULTING S.R.L., împotriva Sentinţei penale nr.2920 din data de 15 decembrie 2016, pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală, în Dosarul nr.32489/3/2016. Desfiinţează, în parte, sentinţa penală apelată şi, în fond, rejudecând: I. Descontopeşte pedeapsa principală rezultantă de 13 ani şi 4 luni închisoare aplicată inculpatului CĂPĂŢÂNĂ DĂNUŢ prin sentinţa apelată în pedepsele componente pe care le repune în individualitatea lor. Reduce durata fiecăreia dintre cele cinci pedepse aplicate inculpatului CĂPĂŢÂNĂ DĂNUŢ pentru infracţiunile de luare de mită, prev. de art.289 alin.1 Cod penal. (…)  În temeiul art.38 alin.1 Cod penal rap. la art. art.39 alin.1 lit.b Cod penal, contopeşte cele şase pedepse de câte 2 (doi) ani şi 6 (şase) luni închisoare aplicate inculpatului CĂPĂŢÂNĂ DĂNUŢ pentru infracţiunile deduse judecăţii, astfel încât acesta va executa pedeapsa prinicpală rezultantă de 6 (şase) ani şi 8 (opt) luni închisoare”, se arată în decizia de miercuri a Curții de Apel.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în perioada iulie 2009 – mai 2016, în calitate de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, inculpatul Dănuț Căpățînă a pretins, de la mai mulți reprezentanți de societăți comerciale, sume de bani în cuantum de 310.826 euro, 27.900 USD și 4.768.698,78 lei din care a primit în total, suma de 197.858,59 euro, 27.900 USD și 4.768.698,78 lei. Banii au fost primiți atât în mod direct, cât și prin intermediul inculpatei S.C. Picus Consulting S.R.L. și patru firme off-shore deținute de inculpat sau de amici ai inculpatului, în schimbul încheierii, derulării în bune condiții și plății la timp a facturilor aferente contractelor încheiate între Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța cu acele societăți comerciale. Aceste contracte vizau achiziția de servicii IT și ulterior de mentenanță IT, servicii medicale de medicina muncii destinate angajaților spitalului, servicii medicale constând în analize de laborator. Sumele achitate cu titlu de mită au fost virate de către reprezentanții societăților comerciale care au încheiat contracte cu spitalul județean Constanța în conturile inculpatei S.C. Picus Consulting S.R.L. și al firmelor off-shore, în baza unor contracte de prestări servicii de consultanță fictive.

Căpățână mai are o condamnare de 4 ani și 4 luni de închisoare, dată în august 2016 de Tribunalul Constanța, într-un dosar în care este acuzat că a fraudat un contract de concesiune a serviciului de producție, distribuție și monitorizare a oxigenului medical din spital, însă decizia respectivă nu este definitivă.

CITEȘTE ȘI:

Directorul Spitalului de Urgență Constanța, Dănuț Căpățână, săltat de DNA: prins în FLAGRANT, luând MITĂ!

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *