Spread the love

La doi ani de la implementare, proiectul Danube STREAM se apropie de sfârșit și una din misiunile importante, aceea de intensificare a colaborării cu instituţiile responsabile de protecţia mediului din zona riverană Dunării, a mai făcut un pas în acest sens, anunță, joi, reprezentanții Companiei Naționale Administrația Canalelor Navigabile (CN ACN).

Potrivit acestora, săptămâna trecută a avut loc la Viena a cincea ședință a Consiliului de Administrație al proiectului, ce a fost precedată de o ședință comună a Danube STREAM și a echipei proiectului DANUBEparksCONNECTED, în cadrul căreia s-au discutat aspecte legate de o viitoare cooperare.

„În acest scop, până la finalizarea celor două proiecte, între cele două consorții se va semna un Memorandum de înțelegere privind cooperarea între cele două sectoare de activitate și managementul căii navigabile și managementul parcurilor naționale de-a lungul Dunării. Scopul final al acestei colaborări este de a obține în același timp un statut bun de navigație  pe deoparte, concomitent cu un statut ecologic  bun și o stare de conservare favorabilă a habitatului natural al Dunării pe de altă parte, în acord cu directivele europene în vigoare  pentru cele două sectoare”, spun cei de la CN ACN. 

Proiectul Danube STREAM este implementat în colaborare cu 8 parteneri din 7 ţări. Durata de implementare a proiectului este de 33 luni (ianuarie 2017 – septembrie 2019) şi are un buget aprobat de 2,2 milioane euro, cu o cofinanţare de 85% din partea Uniunii Europene, prin Programul Transnațional Dunărea 2014-2020.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *