DANUBE PROTECTOR Flotila Fluvială supraveghează căile de comunicații pe brațul Sf. Gheorghe

Militarii Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” participă, în perioada 23-25 iunie, la o secvență a exercițiului „Danube Protector”, care cuprinde activități de supraveghere a căilor de comunicații fluviale în sectorul cuprins între kilometrii 176 și 220 și pe brațul Sfântu Gheorghe. Astfel, potrivit Forțelor Navale, trei vedete blindate ale Divizionului 67 Nave Purtătoare de Artilerie, patru vedete fluviale din compunerea Divizionului 88 Vedete Fluviale și o șalupă fluvială de remorcare și salvare a Divizionului 131 Nave Sprijin Logistic realizează, conform scenariului exercițiului, controlul și inspecția navelor suspecte care tranzitează zona de responsabilitate, acțiuni de minare și de dragare, precum și acțiuni de apărare a proximității malurilor fluviului Dunărea. De asemenea, militarii ambarcați la bordul navelor fluviale execută numeroase antrenamente de protecție a forței și de descoperire a țintelor aeriene și terestre.

naval fluvial 1

Obiectivul principal al activităților de instruire îl reprezintă evaluarea capacității de acțiune a echipajelor care alcătuiesc gruparea militară navală fluvială a Forțelor Navale Române și care au responsabilitatea de a asigura securitatea la granița de est a NATO.

Flotila Fluvială „Mihail Kogălniceanu” este unul dintre instrumentele de forță ale Alianței Nord-Atlantice pe flancul sud-estic, iar prin activitățile de instruire desfășurate, marinarii militari români contribuie la asigurarea capacității de reacție, precum și la întărirea posturii de descurajare a amenințărilor din proximitatea estică a NATO.

naval fluvial 3

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.