Spread the love

Senatorul Daniel Zamfir a fost exclus, miercuri, din PNL. Decizia era previzibilă, doar o chestiune de timp, după tensiunile dintre parlamentar și colegii liberali din ultimele luni. Biroul Executiv al PNL a mai decis și excluderea lui Florin Alexe, fost președinte al TNL și, până miercuri, al PNL Sector 3.

Deciziile de excludere urmează să fie validate de Consiliul Național al PNL.

„Legea cămătăriei nu e dorită. Am spus și în partid, o spun și public, am toată convingerea că aceste legi sunt în favoarea oamenilor. Excluderea mea trebuie să fie votată de Consiliul Național. Am avut discuții cu colegi și de la ALDE, și de la PSD, după ce președintele a anunțat că mă dă afară. Sunt colegi care apreciază ce fac și că nu merită să rămân pe stradă”, a comentat Zamfir decizia de excludere.

Declarația senatorului ar putea să oficializeze o prietenie mai veche a acestuia. Zamfir nu a precizat degeaba că a discutat cu social-democrații chiar înainte de decizia de excludere și, de asemenea, nu s-a referit întâmplător la faptul că nu va rămâne pe stradă. Daniel Zamfir este foarte bun prieten cu deputatul PSD de Constanța, Iulian Iancu și care, înainte de previzibila excludere a liberalului, instrumentează numirea acestuia la conducerea unei agenții de importanță strategică, situație pe care TOMIS NEWS o va relata în detaliu în perioada următoare.

Pe de altă parte, organizația de la malul mării apreciază că desele ciondăneli ale senatorului cu conducerea partidului au dus, în definitiv, la excluderea acestuia, așa cum ne-a precizat președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă.

„Pe toate proiectele lui a atras sprijinul PSD și ALDE… cu parlamentarii coaliției de guvernare. Pe de altă parte, el a încercat să migreze cumva discuția de excludere spre acele două proiecte ale sale, pe care oricum PNL a votat în BPN să nu le susțină. În realitate, decizia de excludere a domnului Zamfir a venit în urma pozițiilor sale publice repetate, cum a fost de exemplu și o emisiune alături de doamna consilier a fostului premier Mihai Tudose… (…) Noi am apreciat ca fiind neconforme poziționările repetate ale domniei sale împotriva deciziilor colective ale PNL și alături de parlamentari ai coaliției de guvernare”, a spus Bogdan Huțucă, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

Huțucă, despre scandalul din PNL: „Rufele se spală în familie! Zamfir trebuia să se asigure că proiectele sale sunt în conformitate cu doctrina liberală!”

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *