Daniel Zamfir: „BNR ne informează că opt bănci străine au avut o strategie să mențină România în stare de subdezvoltare economică! E o concluzie de o gravitate extremă!”

Raportul asupra stabilității financiare, făcut public vineri de Banca Națională a României, trage câteva concluzii foarte interesante legate de economia României, precum 
evoluția PIB-ului și a rezervelor valutare ale țării și nu numai.

Vehement opozant al practicilor sistemului bancar, senatorul Daniel Cătălin Zamfir, a arătat, vineri, că „trebuie demis întreg Consiliul de Administrație” al BNR.

„Așadar, e pentru prima dată când BNR ne informează că opt banci straine care operează în România, au avut o strategie sa mentina România în stare de subdezvoltare economică!!! E o concluzie de o gravitate extremă! Firesc se nasc niște întrebări legitime:
1.A fost sau nu, intelegere de tip cartela intre cele opt banci? In orice variantă, seamănă a subminare a economiei naționale
2.BNR a constat acest lucru abia acum? Acesta strategie e doar de un an? De ce nu a intervenit până acum?
Dacă a aflat abia acum, inseamna ca trebuie demis întreg Consiliul de administratie, daca au știut și au tăinuit, e și mai grav. Pentru a ne lamuri, l-am invitat pe guvernatorul Isarescu, marți la ora 12.30 la Comisia economică a Senatului”
, a spus senatorul Zamfir.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *