Spread the love

Președintele Partidului Național Democrat, Daniel Fenechiu, a încheiat campania electorală vineri, la Constanța. A vizitat sediul organizației județene din municipiu, apoi a plecat într-un tur al câtorva localități din județ.

La sosirea în Constanța, Fenechiu a discutat cu susținătorii săi locali și a precizat că „USL a vrut să ne distrugă organizațiile”.

„Fără îndoială, ne-am lovit de multe din lucrurile de care știam că ne vom lovi, știam că se va pune presiune pe oamenii noștri, că se va dori destructurarea organizațiilor noastre, știam că ne vom întâlni cu oameni de o calitate îndoielnică, însă au fost și lucruri pe care nu le-am anticipat. Am primit lovituri de la oameni din fostul PP-DD, care au început alături de noi, ne promiseseră multe lucruri și, pe parcursul construcției, în prag de campanie electorală s-au vândut către ALDE, PMP sau către alte formațiuni politice. A existat o extraordinar de mare concentrare a USL pentru a distruge organizațiile noastre, mă refer la PSD și PNL. Am constatat că ea funcționează foarte bine, principalul scop este să-i omoare pe ceilalți, pentru că după aceea se vor înțelege ei între ei. Cu toate astea, pot să spun că avem peste 600 de liste depuse, după estimările mele vom avea minim 500 de consilieri locali, 25-30 de primari. În materia consiliilor județene, mă abțin să fac aprecieri, pentru că avem multe organizații județene care sunt undeva la 5%, care poate însemna și 6% sau 4,7%, atunci ar fi o dovadă de neseriozitate să mă îmbăt cu apă rece”, a spus Fenechiu.

Președintele PND a mai precizat că proximele alegeri locale vor oferi și date concrete de acțiune în viitor, întrucât „până acum a fost cu speranță și promisiuni”. Totodată, Fenechiu a mai blamat și modul de lucru al partidelor mari, care manipulează electoratul prin sondajele de opinie.

„Suntem destul de bine percepuți de populație, există multă disponibilitate a românilor de a ni se alătura și au fost organizații care au rămas în afara listelor unor partide sau oameni care nu au mai făcut politică s-au alăturat candidaților noștri sau listelor noastre, ceea ce, pentru viitor, înseamnă speranță. (…) Luni, marți va fi un moment de bilanț serios, cu date. Probabil că din momentul acela vom intra într-o nouă etapă, de construcție pe date certe. Dacă până acum am lucrat foarte mult pe speranță, pe promisiuni, din 5 iunie vom lucra pe date certe. Vom avea și niște avantaje, primul va fi acela că vom avea o structură de consilieri locali și primari. Al doilea, urmare a voturilor pe care le vom obține sondajele de opinie nu mai pot să ne evite. Am avut foarte multe organizații decimate cu ajutorul sondajelor de opinie. În multe zone în care informația nu circulă atât de bine și oamenii sunt mai puțin dispuși să facă raționamente politice, au fost ușor de racolat, pe considerentul că nu existăm, că am fost desființați, că am fuzionat cu nu știu cine… am avut destule organizații care ne-au fost decimate. Al treilea, acolo unde vom avea prezență în administrația locală vom putea să facem și câte ceva și să demonstrăm românilor că suntem în stare să facem anumite lucruri”, a concluzionat Fenechiu.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *