Dancu preia șefia IPJ Constanța. IGPR: „Nu a fost nici o motivație. Am completat echipa, Vizitiu rămâne adjunctul inspectorului șef”

Se încearcă soluții pentru problemele Poliției de pe litoral? Percepția tot mai slabă a inspectorului șef (prin delegare) Mircea Relu Vizitiu la Inspectoratul General al Poliției Române a dus la retrogradarea sa din funcție. Șeful de la „centru”, Bogdan Despescu, a fost tot mai motivat în ultima perioadă să îl înlocuiască pe Vizitiu și, luni, IGPR a transmis că „prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, cu data de 18 septembrie, comisar-șef de Poliție Constantin Dancu a fost împuternicit să exercite, cu caracter temporar, funcția de șef al IPJ Constanța”.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV DEZASTRU la IPJ Constanța (partea a X-a): AVEM FOTOGRAFIILE care demonstrează batjocorirea polițiștilor constănțeni, înghesuiți precum sardelele! Ordinea publică: în PERICOL!

Scurt, sec și la obiect. Fără motivații, fără explicații. Potrivit IGPR, nici nu a fost nevoie de ele și aflăm că Dancu este împuternicit pentru o perioadă de șase luni, iar Vizitiu va fi adjunctul acestuia.

„Nu este nici o motivație. La nivelul IPJ Constanța nu exista un inspector șef, domnul Vizitiu, care era inspector șef adjunct era desemnat la comandă, nu era inspector șef plin. Acum s-a completat echipa prin desemnarea temporară pe o perioadă de șase luni a domnului Dancu. Nu este nimic ieșit din comun sau ceva… de ce nu e celălalt sau altceva… Pur și simplu a existat posibilitatea ca echipa să fie întregită la nivelul IPJ Constanța. Domnul Vizitiu va rămâne adjunct al inspectorului șef, conform fișei postului, răspunde pe partea de judiciar, celălalt pe partea de ordine publică”, a spus comisar-șef de Poliție, Ramona Dabija, din cadrul IGPR, pentru TOMIS NEWS.

Într-adevăr, Vizitiu este titular pe Poliție judiciară.

Împuternicirea lui Dancu este surprinzătoare, întrucât percepția publică a acestuia este mai proastă decât a lui Vizitiu. Născut la 13 martie 1961, cu o carieră îndelungată în Biroul Poliției Rutiere, Dancu se pregătește de pensionare și numirea în funcție de conducere îi vine astăzi „ca o mănușă” pentru „rotunjirea” viitoarei pensii, exact cele șase luni „cel mai bine plătite”, stipulate de lege, care îi vor crește veniturile proaspătului-șef al IPJ Constanța.

 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*