Dancu a COMIS-O DIN NOU! Polițiștii constănțeni, reclamații la minister: „Ne-au trimis la Năvodari în CONDIȚII PRECARE, am spălat haine la chiuvetă! Faptele IPJ sunt PENALE!”

Un tânăr de 25 de ani din Iași, mascat și înarmat cu două cuțite, a fost împușcat, la Năvodari, după ce a fugărit mai multe persoane și a atacat un polițist care încerca să-l prindă.

„Bărbatul a fost găsit după aproximativ un kilometru, în timp ce intra într-un gang din apropierea unei piețe și, în timp ce unul dintre polițiști l-a urmărit pe jos, colegul acestuia a blocat aleea cu autospeciala de poliție. Agentul l-a somat pe agresor în repetate rânduri să se oprească, însă, la un moment dat, acesta l-a atacat pe polițist. Polițistul a tras un foc de armă, rănind tânărul în picioare, motiv pentru care polițistul a cerut un echipaj de ambulanță și între timp a dat primul ajutor victimei”, au transmis joi seară polițiștii constănțeni.

CITEȘTE ȘI:

Intenția IPJ Constanța este de mascare prin această acțiune a problemelor cu care se confruntă polițiștii din Constanța, delegați cu prilejul sezonului estival la Năvodari, mai ales în contextul în care ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a solicitat zilele acestea o evaluare de la toate inspectoratele județene din țară, urmând să se pronunțe în următoarea perioadă și în privința IPJ Constanța.

CITEȘTE ȘI:

Mai mulți polițiști constănțeni au reclamat la IGPR faptul că IPJ Constanța și-a… bătut joc de ei, printr-o delegare la Năvodari, în condiții precare. Informările trimise mai-marilor de la centru au intrat și în posesia TOMIS NEWS și redăm aspectele relevante:

„În data de 26.06.2019, am fost delegați de către IPJ din cadrul căreia facem parte, în vederea efectuării misiunii de 35 de zile pe litoralul Mării Negre la Poliția Orașului Năvodari, începând cu data de 27.06.2019 până la 31.07. 2019 inclusiv. Ajunși la instructajul de la IPJ Constanța, ni s-a adus la cunoștință faptul că nu vom beneficia de dreptul legal numit alocație de cazare în calitatea noastră de personal delegat (nu detașat) și că nouă ni se vor aplica normele legale de la personalul detașat în sensul că IPJ Constanța a efectuat deja acte de închiriere a spațiilor de cazare pe seama noastră și în detrimentul nostru, închiriind cameră la Hotel Corado de două stele din Orașul Năvodari, cu presupusa sumă de 180 de lei. (…) Prin alocația de cazare ne-am fi permis să închiriem o locație care să dețină spațiu de spălare, deoarece hotelul nu ne-a pus la dispoziție decât o baie mică cu un duș unde am fost nevoiți să spălăm hainele în chiuvetă. Totodată, nu am avut acces la bucătărie în care să ne gătim masa de cei 20 de lei. (…) Menționez faptul că IPJ Constanța a închiriat spălătorii în mun. Constanța, dar având în vedere faptul că noi am fost cazați la 40 de km dus-întors pe trafic îngreunat de turiști, pe care ar fi trebuit să îl facem de cel puțin 3 ori pe săptămână cu costuri care nu ne-au fost alocate pentru acest serviciu. (…) Deși IPJ Constanța cu încălcarea prevederilor susmenționate ne-au cazat din oficiu, (…) ignorând aparent calitatea noastră de delegați, săvârșind în detrimentul nostru și al IPJ fapte prevăzute de legea penală”.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *