Spread the love

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Constanța au anunțat, marți, că au desfășurat activități pe linia prevenirii și combaterii conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise, pe litoralul românesc. De asemenea, polițiștii rutieri și-au continuat lauda susținând că au testat conducătorii auto atât cu aparatul etilotest, cât și cu testele antidrog, cu mențiunea că nu a fost depistat nici un conducător auto aflat sub influenţa substanţelor interzise. Acțiunea fulminantă a rutieriștilor constănțeni a depistat, după o zi întreagă de mobilizare, un singur șofer care circula haotic pe DN 39, în Eforie Nord și au constatat că… nu avea cauciuc la roata din dreapta față și că s-a urcat băut la volan.

Adevărul din spatele acțiunilor Biroului Rutier Constanța

Săptămâna trecută, înainte de vizita ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, a avut loc bilanțul Poliției Rutiere, organismul de suflet al actualului inspector-șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, Constantin Dancu. Sindicatul Europol a anunțat, marți, o parte din situațiile ivite la respectiva ședință.

„De această dată vorbim despre un șef, cu funcție de conducere, care în loc să îi susțină și să-i încurajeze pe polițiști să își facă treaba, intervine și le pune piedici, doar pentru că i-a amendat pe câțiva din cercul lui de cunoscuți. Aceasta este povestea polițiștilor de ordine publică din IPJ Constanța, cărora li s-a prelucrat dispoziția verbală a împuternicitului inspector șef, cms. Șef Dancu, prin care li se interzice, ATENȚIE, să poarte echipament de protecție (ham/vestă cu elemente fluorescent reflectorizante, coafă albă sau uniformă cu elemente de vizibilitate, cum sunt cămășile/tricourile alb-albastre)  și să aplice contravenții la regimul rutier. (…) Acum însă, le-a pus gând rău polițiștilor de ordine publică, pe care nu îi poate controla, și care au aplicat mai multe amenzi șmecherilor din Constanța care în  momentul în care sunt opriți, invocă steluțele și funcțiile diverșilor Cutărici. Și asta în condițiile în care, pe raza județului Constanța, în intervalul 22:00-06:00 nu există polițiști rutieri în serviciu din cauza lipsei acute de personal. În momentul de față, documentăm această situația pentru a o sesiza inspectorului general însă ne lovim de frica polițiștilor de a recunoaște oficial presiunea la care sunt supuși pentru a fi descurajați să intervină atunci când constata în trafic încălcări ale regimului rutier. Până una alta, le transmitem tuturor polițiștilor de ordine publică (urban/rural) că atâta vreme cât au aviz de polițist rutier pot aplica nestingheriți contravenții la OUG 195/2002 și chiar ar trebui să fie mai fermi atunci când dau de păcălici care amenință că îi dezbracă, că dau un telefon la diferiți șefi sau care se laudă cu lista de contacte (șefi) pentru care oferă servicii gratuite (mese, șprițuri sau alte favoruri)”, anunță, vineri, reprezentanții Europol.

CITEȘTE ȘI:

Ministrul de Interne, Carmen Dan, în vizită la Constanța. „Nu vreau să fim percepuți ca o instituție agresivă”

Mai pe larg, ne-a relatat președintele sindicatului Europol Constanța, Daniel Avasilcăi.

„Săptămâna trecută a fost bilanțul Poliției Rutiere și Dancu a transmis ca nici un lucrător de la ordine publică să nu mai poarte însemnele specifice Poliției Rutiere, adică echipamentele specifice, în condițiile în care toți lucrătorii de la ordine publică au și calitate de Poliție Rutieră, obligații de serviciu, atribuții, să constate, să prevină, tot ce înseamnă! Șefa Poliției Rutiere a devenit adjunctul comandantului Poliției Mangalia (Gabriela Iacob – n.r.), care i-a chemat în birou pe polițiștii de la ordine publică și le-a transmis ca nu cumva să mai aplice vreo sancțiune la regimul rutier! Unul din sancționați s-a dus la ea și ea i-a redactat plângerea împotriva polițistului! Acel polițist a spus că l-a oprit pe autor pe sens interzis și el i-a spus că actele lui sunt la șefa, la doamna Iacob! Un tupeu obraznic… Polițistul și-a văzut de treabă, l-a sancționat pe om, apoi a avut loc ședința din biroul Gabrielei Iacob”, a spus Avasilcăi, pentru TOMIS NEWS.

Polițiștii de la ordine publică au atribuții, în baza unui examen și în conformitate cu dispoziția Inspectoratului General al Poliției Române nr. 123.15.11.2012 să acționeze în domeniul rutier. De asemenea, dispozițiile IGPR nr. 50/2008 și 59/2014 reglementează modul de obținere a calității de polițist rutier.

CITEȘTE ȘI:

Poliția din Constanța în reorganizare? IGPR propune combaterea fenomenului infracțional, Dancu de la IPJ îi pune pe șefii de secții să scrie un plan prin care își pierd funcțiile!

Dacă polițiștii își fac treaba, afacerile șefilor sunt în pericol?

Am săpat intens ca să descoasem și să aflăm care este povestea de la Mangalia. Polițiștii au fost amenințați de Gabriela Iacob după ce mai multe personalități au fost depistate că au încălcat drastic regimul rutier. Printre aceste persoane se află Biulent Beghim, personaj cunoscut în Mangalia, afacerist, fratele fostului consilier local Levent Beghim, la a cărui nuntă a participat Constantin Dancu.

Un alt personaj, tot din lumea afacerilor, este Nicușor Panait, care s-a și dus cu plângerile la Gabriela Iacob, susținând că, în urma controlului în trafic, a ratat participarea la o licitație… O poveste numai bună de crezut de orice om nesănătos la cap, dar suficientă pentru ca polițiștii să fie sancționați pentru că… și-au făcut treaba!

Revenind la Gabriela Iacob, în 2010, pe atunci șefa Biroului Poliției Rutiere Mangalia, a fost reținută, alături de adjunctul comandantului Poliției Neptun, Cristinel Nețoi, într-un dosar celebru la vremea respectivă: cazul Nuredin Beinur.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO Sub mandatul lui Dancu la IPJ Constanța, infracțiunile AU EXPLODAT în județ! Primarii sunt disperați, infractorii NU sunt prinși!

Rutieriștii, în continuare lideri interlopi pe malul mării. Dancu, actual și viitor șef la IPJ, cu iepurașii pe interval

Indiferența autorităților și instituțiilor de forță și lipsa lor de reacție le permite membrilor clanului de rutieriști de la Constanța să își continue activitățile infracționale, ba chiar să pună în aplicare și scene de desene animate.

După mai mulți ani în care postul de inspector șef al IPJ Constanța a fost amânat, inițial pentru revenirea lui Bogdan Despescu, căderea acestuia a făcut loc liber actualului clan, care astfel poate să își organizeze propriul… examen!

Zilele trecute a fost anunțat concursul pentru ocuparea funcției de inspector-șef al IPJ Constanța și, imediat, au apărut și candidații sau, mai bine spus, iepurașii lui Dancu. Candidații sunt, evident, Constantin Dancu, irelevantul Adrian Glugă de la IPJ Brăila și… Ciprian Sobaru, nimeni altul decât adjunctul lui Dancu, tot din zona rutieristă, personaj care nu își poate imagina în nici o secundă din viața și cariera sa că poate să ajungă vreodată șef la IPJ Constanța, mai ales în epoca Dancu. Așadar, ne bate la ușă un concurs măsluit, cu rezultatul stabilit deja: Constantin Dancu va fi, din nou, inspectorul șef al IPJ Constanța.

VA URMA!

CITEȘTE ȘI:

Controlul IGPR de la IPJ Constanța, demarat după dezvăluirile TOMIS NEWS! Coarnă, SNPPC: „S-au alăturat și sesizări de la polițiștii constănțeni împotriva lui Dancu. Lucrurile sunt mai profunde, este o afacere ilegală!” DNA și DGPI intră pe fir!

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *