Dăncilă s-a DEZLĂNȚUIT împotriva opoziției la moțiunea de cenzură: „Sunteți AMATORI POLITICI, ați căzut în capcanele lui Iohannis și trădătorul Ponta!”

Moţiunea de cenzură, intitulată „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!”, are, oficial cel puțin, 237 de semnături de la parlamentari PNL, USR, PMP, PRO România, ALDE, UDMR, minorităţi naţionale, dar şi două de la PSD, conform președintelui PNL, Ludovic Orban. Iniţiatorii moţiunii de cenzură solicită votul parlamentarilor pentru demiterea Guvernului, considerat „cel mai nociv” din ultimii 30 de ani şi arată că, imediat după acest moment, opoziţia va propune „cea mai bună soluţie guvernamentală pentru români”, anticipându-se că soluţia benefică este un „guvern suplu”, cu 15 ministere. Pentru ca moţiunea de cenzură să fie adoptată, este nevoie de 233 de voturi.

CITEȘTE ȘI:

Deputatul USR Cristian Seidler a citit textul moțiunii de cenzură, iar premierul Viorica Dăncilă și-a apărat mandatul într-o manieră ofensivă. Dăncilă, practic, s-a dezlănțuit împotriva opoziției, măturând atât cu președintele Klaus Iohannis, cât și cu Călin Popescu Tăriceanu sau Victor Ponta. Totodată, Dăncilă i-a tăvălit și pe parlamentarii PNL și USR, pe care i-a acuzat de amatorism politic.

„Văd aceiași oameni politici amatori și iresponsabili. Nu v-ați schimbat foarte mult față de acum câteva luni când ne-am văzut în același context. Am crezut că ați înțeles că nu puteți sfida din nou românii, că e obligatoriu să veniți cu un program de guvernare dacă vreți să reconstruiți România. Până acum ne e clar că vreți s-o demolați. Ne-am lămurit când am văzut cât efort și scandal în acest text. (…) Avem un președinte care, întâi de toate, este candidatul PNL, înainte de a fi șeful statului și a încălcat legea fundamentală a țării în repetate rânduri. O luptă oarbă, pornită de cel mai iresponsabil președinte pe care l-a cunoscut România vreodată, care acționează conștient împotriva propriului popor și a pornit o campanie toxică împotriva Guvernului. În sprijinul lui, domnul Tăriceanu, care a fugit de la guvernare, și-a sacrificat propriul partid într-o bătaie de joc incredibilă. Cu toată experiența, domnul Tăriceanu a căzut în mod rușinos în capcana lui Victor Ponta. Era un destin predictibil, pentru că asta li se întâmplă celor care se aliază cu Ponta. (…) Nici măcar așa, cu președintele candidat și cu partenerul de alianță fugit în mod rușinos de la guvernare, nu ați reușit și nu veți reuși să faceți nimic bun, pentru că nu aveți un plan pentru România. Nu vă luptați pentru un proiect, pentru bunăstare, voi luptați împotriva PSD, unii cu alții, cu interesul țării și al românilor. (…) Spuneți oamenilor care este proiecția voastră, care e echipa guvernamentală! Superficialitatea voastră este rușinoasă, este jenant pentru oricine se prezintă să vină astăzi, așa, în fața noastră și a țării. E a doua oară când o faceți anul acesta! Nu ar trebui să ne surprindă, sunteți cei care niciodată nu învață din greșelile trecutului, nu aveți maturitate politică. (…) Să vină domnul Orban în fața artiștilor, nu președintele candidat, să le spună cum e impozitarea venitului! Să vină domnul Atanasiu să le explice bugetarilor că sute de mii de români vor rămâne pe drumuri! Nu puteți să spuneți că nu am înțeles noi sau românii bine, pentru că v-am chemat să semnați pentru bunăstare, să nu mai tăiați niciodată de la oameni. Nimeni de la opoziție nu a venit să semneze! Asta ar trebui să dezbatem aici, acest pact pentru continuarea creșterilor veniturilor românilor, dacă vreți la guvernare! Știți că fără tăieri nu știți și nu puteți! (…) Nu am guvernat perfect, dar am făcut-o mai bine decât voi!”, a spus premierul Dăncilă.

Senatul şi Camera Deputaţilor, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Dacă trece moțiunea, Guvernul este demis, iar președintele Klaus Iohannis va convoca consultări cu partidele politice parlamentare, urmând ca în urma discuțiilor să propună un prim-ministru, care va avea la dispoziție 10 zile pentru a-și forma cabinetul și ulterior să ceară votul de încredere al Parlamentului.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.