Dăncilă, „ochi dulci” către PRO România, pentru intrarea la guvernare! Vișan (PSD Constanța): „Și ei sunt social-democrați, nu văd o barieră!”

Încă o zi plină pentru social-democrați. Aceștia au fost convocaţi în şedinţa Biroului Politic Național, marţi, la Parlament, după ora 11:00, urmată, aproximativ o oră mai târziu, de reuniunea Comitetului Executiv, pentru a decide prezidenţiabilul partidului, acesta fiind desemnat în persoana președintelui PSD, Viorica Dăncilă.

CITEȘTE ȘI:

Plecată din pole position pentru desemnare, înainte de votul din CEx, Viorica Dăncilă a declarat că PRO România ar putea să intre la guvernare în toamnă, existând discuții în acest sens, doar că partidul lui Victor Ponta trebuie să își definitiveze procedurile interne. Imediat a reacționat și vicepreședintele PSD, Gabriel Zetea, care a spus că indiferent dacă PRO România va susține sau nu candidatul social-democrat la prezidențiale partidul lui Ponta trebuie să fie cooptat la guvernare. Totodată, Dăncilă i-ar fi oferit lui Ponta două ministere, în toamnă, când va avea loc o restructurare a Executivului.

CITEȘTE ȘI:

„Bineînțeles că un sprijin din partea ALDE și Pro România este un sprijin important, pentru că fiecare aduce un aport. Dar PSD este hotărât să meargă în aceste alegeri și nu numai să intre în turul doi, ci să le câștige”, a spus Dăncilă.

De partea cealaltă, Ponta a insistat în ultimele trei zile pe faptul că ar intra la guvernare doar dacă PSD ar lua măsuri drastice de reformă în mai multe domenii. De asemenea, a negat vehement că i s-ar fi făcut o astfel de ofertă.

„Și marmota învelea ciocolata… Știrea este atât de frumoasă încât nu mai contează că nu este adevărată!”, a spus Ponta.

Dincolo de existența sau nu a ofertelor guvernamentale, cert este că ideea cooptării PRO România este agreată și de social-democrații constănțeni, așa cum ne-a precizat deputatul George Vișan

„Din moment ce în PRO România sunt social-democrați nu aș vedea o barieră în a colabora cu ei. Sunt oameni care gândesc la fel ca și noi social-democrații, hai poate un pic mai spre centru”, a spus deputatul Vișan, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.