Spread the love

Liderii Partidului Social Democrat au stabilit, joi, în cadrul ședinței Comitetului Executiv al partidului de la Parlament, obiectivele pentru Congresul programat pentru data de 29 iunie. Astfel, la Congresul PSD de la finalul lunii se vor alege președintele partidului, președintele executiv și secretarul general.

Propunerea lui Paul Stănescu pentru amânarea Congresului din 29 iunie a fost respinsă de liderii PSD.

Doar Viorica Dăncilă, actual președinte interimar al PSD, și-a anunțat intenția de a candida la Congres la președinția partidului, ceea ce înseamnă că, fără contracandidat, actualul premier va fi șeful social-democraților. Totodată, statutul PSD va fi modificat și președintele va fi ales de delegați, spre deosebire de ultima practică, a lui Liviu Dragnea, care a fost ales de toți membrii partidului. Totuși, Dăncilă ar putea avea un contracandidat, întrucât în CEx-ul de joi s-a stabilit faptul că termenul limită de depunere a candidaturilor este 27 iunie.

Dăncilă le-a spus liderilor partidului că speră ca partidul să repare relația cu socialiștii europeni cât mai repede posibil.

„Sper ca până pe 29 să reparăm relația cu grupul nostru european”, le-a transmis Dăncilă colegilor.

În CEx-ul de joi s-a mai stabilit ca fiecare filială să aibă același număr de delegați pe care l-a avut la precedentul Congres.

Un al doilea Congres al PSD pentru desemnarea candidatului la prezidențiale va avea loc în luna iulie.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *