Dăncilă, desemnată OFICIAL candidat al PSD la prezidențiale: „Am pornit o luptă împotriva criminalității și nu mă voi opri!” Senatorul Mihu: „Iohannis are motive de teamă. Cinci ani a stat în vacanțe”

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a fost desemnată ofical, sâmbătă, de către Congresul PSD, candidat al partidului la alegerile prezidențiale din anul 2019. Viorica Dăncilă a fost desemnată cu unanimitate de voturi, procesul fiind desfășurat prin ridicare de mână.

CITEȘTE ȘI:

Congresul PSD, care s-a desfășurat la Palatul Parlamentului, marchează o premieră în istoria partidului: pentru prima dată nici un alt președinte de partid nu a fost invitat să participe la eveniment. În schimb, au fost prezenți ambasadori din Algeria, Bosnia, Bulgaria, Canada, Cuba, China, Egipt, Germania, Japonia, Macedonia de Nord, Tunisia, Venezuela, Vietnam sau Marea Britanie. Președintele PES, Serghei Stanișev, a participat la Congresul PSD și a anunțat că se încheie perioada în care PES și PSD au înghețat relațiile, asta datorită Vioricăi Dăncilă. Stanișev a anunțat că toți socialiștii europeni îi vor oferi sprijinul Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidențiale.

Secretarul general PSD, ministrul de Interne Mihai Fifor, a declarat că partidul va modifica în Parlament legea astfel încât cazuri precum Caracalul să nu se mai repete și a precizat faptul că doar PSD poate să facă ordine, în timp ce USR o țin în certuri interne și liberalii vor să taie tot dacă ajung la guvernare.

Viorica Dăncilă a spus, în primul discurs ca prezidențiabil al PSD, că își propune ca România să devină o țară sigură, în care nimeni să nu se mai teamă pentru propria integritate. De asemenea, prezidențiabilul PSD l-a atacat pe președintele în funcție, Klaus Iohannis.

„De aceea suntem aleși, guvernăm, conducem țara, ca să aducem dreptate, echilibru și progres în societate. Spre deosebire de alții, eu țin cu oamenii, pentru că dintre ei vin. Eu mă lupt pentru fiecare român. Sunt de 23 de ani în acest partid, 23 de ani de credință în această mare familie a noastră, 23 de ani de muncă în PSD. Am plecat de la baza partidului, am lipit afișe, am împărțit pliante, am făcut campanii din ușă în ușă și spun asta cu mândire. În spatele meu stau munca și mersul înainte. (…) Președintele este dator să muncească pentru țară, să înceapă o transformare profundă de jos, de la rădăcini, vreau pentru țara mea siguranță, ordine și lege pentru fiecare român, o Românie în care nimeni nu trebuie să se teamă. Domnia legii este prioritate imediată pentru o societate stabilă și funcțională. Am pornit o luptă împotriva criminalității și nu mă voi opri! Am promis o reformă a MAI care deja se întâmplă și care se va încheia când nimănui nu îi va mai fi teamă pentru el și ai lui! Am o grijă deosebită pentru siguranța femeilor și a copiilor. (…) Copiii noștri sunt resursa cea mai de preț a țării. Să sprijinim viitoarele generații de profesioniști, care să ducă România mai departe. Vreau ca nici un român să nu mai fie lăsat în urmă, luptăm pentru combaterea sărăciei. Creșterea economică nu are sens dacă nu aducem bunăstare pentru toți. Guvernul pe care îl conduc a creat sute de mii de locuri de muncă. A crescut constant pensiile și le crește de la 1 septembrie. (…) Să nu faci nimic pentru ai tăi este o dovadă de cruzime. Să îți amintești de poporul român după cinci ani, în campanie, este o dovadă de cinism. Este o dovadă de dispreț pentru cei care au avut încredere în tine să le fii alături, să îi aperi. Pentru cel ce promitea lucrul bine făcut pare că ceasul a stat de mult! (…) Cum poți să fii credibil că îți pasă de români când nu poți și nu știi să le oferi nimic? Aceia măcinați de lupte interne și invalidați de viziunea politică strigă astăzi cel mai tare! Nu vor fi niciodată acolo unde își doresc, pentru că nu înțeleg românii și nu se simt de-ai lor! Pe mine aroganța nu mă reprezintă!”, a spus Viorica Dăncilă.

dancila psd

CITEȘTE ȘI:

Senatorul Mihu: „Iohannis a stat cinci ani în vacanțe

La Congresul PSD de sâmbătă a participat și senatorul constănțean Ștefan Mihu, membru al CEx.

„Din punctul meu de vedere și al colegilor mei este cel mai bun candidat dintre cei care și-au anunțat până acum. Este motivată, echilibrată și chiar vrea să facă treabă pentru țară! Actualul locatar are motive de teamă, pentru că în ultimii cinci ani doamna Dăncilă a muncit, spre deosebire de domnul Iohannis care cinci ani a stat în vacanță și și-a adus aminte de oameni acum în campania electorală”, a spus senatorul Mihu, pentru TOMIS NEWS.

mihu

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.