Dăncilă a convocat „CEx-ul de criză” al PSD, coaliția pusă în pericol de… ALDE! Membru CEx: „Ăștia NU SUNT SĂNĂTOȘI LA CAP! Lui Tăriceanu i se rupe de minorele violate și răpite, el vrea ministere!”

Comitetul Executiv Naţional al PSD urmează să se reunească luni, iar pe agendă se va afla şi rectificarea bugetară și posibile evoluții dacă ALDE iese de la guvernare. Problema PSD nu este neapărat rectificarea bugetară, în ciuda impactului acesteia asupra bugetului de stat, cât este… ALDE!

CITEȘTE ȘI:

Liberal-democrații cer un guvern PSD -ALDE – PRO România, cu un număr redus de ministere, din care PSD ar urma să aibă 10 ministere, iar ALDE și PRO România câte 4. De asemenea, ALDE mai vrea ca Dăncilă să renunțe la candidatura la prezidențiale și PSD să-l susțină pe Călin Popescu Tăriceanu în cursa pentru Cotroceni.

O altă solicitare a ALDE este refacerea proiectului de rectificare bugetară. În caz contrar, ALDE ia serios în calcul să iasă de la guvernare! Vicepreşedintele ALDE, Varujan Vosganian, susţine că săptămâna viitoare este „crucială” pentru actuala coaliţie guvernamentală.

CITEȘTE ȘI:

„Am propus PSD ca din cei 19 miniştri patru să aparţină ALDE şi patru să aparţină PRO România, fireşte unul dintre cei patru având şi rangul de vicepremier pentru fiecare dintre cele două partide. În acelaşi timp am făcut şi o clasificare a ministerelor. Dintre Ministerul Transporturilor şi cel al Dezvoltării, PSD ar trebui să renunţe la unul. La fel între Educaţie şi Sănătate, PSD va trebui să renunţa la un minister. (…) Sigur că noi vom discuta în interior procedurile prin care filialele vor lucra între ele, care vor fi semnele electorale, în ce mod se va asigura promovarea outdoor a candidatului la prezidenţiale. Domnul Victor Ponta nu ne-a comunicat, sub nicio formă, că doreşte să candideze la alegerile prezidenţiale. Noi nu l-am mai întrebat pentru că ştiam că a mai făcut o declaraţie fermă în această privinţă şi tocmai din acest motiv tema nu a mai revenit în discuţiile noastre. Se poate prezuma că pentru alianţa dintre ALDE şi Pro România Călin Popescu Tăriceanu ar putea să fie candidatul la prezidenţiale”, a spus Vosganian.

„Lui Tăriceanu i se rupe de fete răpite, violate, omorâte, el vrea ministere!”

Un membru CEx al PSD a explicat pentru TOMIS NEWS care sunt, de fapt, discuțiile și mizele din culise.

„Ei au înțeles (ALDE – n.r.) că noi suntem într-o situație complicată, fie bugetară, fie socială (cazul Caracal – n.r.) și așa cum face orice aliat, deloc credibil, ne bagă cuțitul în spate! Asta face ALDE acum! Vosganian nu țipă la noi de două săptămâni degeaba! Tăriceanu i-a dat mandat lui Vosganian ca să ne atace! În loc să le pese de repoziționarea țării pe criterii legislative și pe coordonate normale, lor le pasă de ministere pe care să le controleze! Lui Tăriceanu i se rupe de fete minore răpite, violate, omorâte, el vrea ministere! Asta vrea ALDE! Asta vrea Tăriceanu! Nici măcar nu au alianță cu PRO România încă, dar ei zic că o au deja și fac asta ca să ne șantajeze și deja ne transmit ce ministere vor ei, deși Ponta nu le-a confirmat nimic! Eu îi văd (pe parlamentarii ALDE – n.r.) în comisiile din Parlament, unde fie nu sunt prezenți, fie vin doar câte unul cu mandat ca să ne înjure! Eu am ajuns la concluzia că ăștia de la ALDE nu sunt sănătoși la cap! Singurul întreg la minte de la ei este Daniel Zamfir, dar el este singur și, fiind membru de partid, nu zice nimic, dar colegii lui sunt literalmente bolnavi psihic!”, a precizat membrul CEx al PSD, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.