Dan Vîlceanu, propunerea lui Florin Cîțu pentru funcția de ministru de Finanțe

Premierul Florin Cîțu a anunțat sâmbătă că îl susține pe deputatul Dan Vîlceanu să preia funcția de ministru al Finanțelor:

Aștept să convoace domnul președinte Ludovic Orban Biroul Executiv Național și am văzut că dumnealui are o propunere. Am și eu o propunere și aceasta este Dan Vîlceanu”, a spus Florin Cîțu.

Ludovic Orban a avansat trei nume pentru această funcţie: Bogdan Huţucă – PNL Constanța, Sebastian Burduja şi Lucian Heiuş. Cei trei au refuzat oferta preşedintelui PNL. Postul de ministru al Finanţelor a rămas vacant după ce Alexandru Nazare a fost demis de premierul Florin Cîţu. Prim-ministrul a preluat portofoliul ca interimar.

Născut în 1979 la Bumbești Jiu, Vîlceanu a obținut diploma de economist de la Universitatea de Vest Timișoara, tot aici urmând și cursurile de master și doctorat. El și început cariera politică la PSD, fiind președinte al tineretului Social Democrat Gorj din 2006 până în 2009. El a trecut apoi la PDL Gorj, unde a avut funcția de secretar executiv în perioada 2011-2012, apoi președinte al PDL Gorj între 2013 și 2015. Odată cu fuziunea cu PNL, Vîlceanu a rămas la șefia filialei liberale până acum. Între 2012 și 2016 a fost consilier Județean în Gorj, iar apoi deputat, acum fiind la al doilea mandat, fiind membru în Comisia pentru buget, finanţe şi bănci a Camerei. Vîlcanu este unul dintre șefii de filiale ce îl sprijină pe premierul Florin Cîțu în competiția cu Ludovic Orban pentru șefia Partidului Național Liberal.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.