Dan Tanasă își lansează cartea „Uitați în inima României”, la Constanța

Asociația Neamunit ne anunță că are plăcerea de a ne invita la lansarea volumului „Uitați în inima României” de Dan Tanasă, preşedintele Asociaţiei Civice pentru Demnitate în Europa. Volumul abordează relaţiile interetnice româno-maghiare şi beneficiază de girul a două personalități ale vieții publice românești, academicianul Dinu C. Giurescu și prof. univ. dr. Radu Baltasiu, care au semnat prefaţa şi postfaţa.

Lansarea la Constanța va avea loc joi, 28 septembrie a.c., de la 18:00, la Curtea Brâncovenească, din str. Vasile Lupu nr. 43-45 (punct de reper: zona Capitol). Intrarea este liberă!

Mai multe despre lansare, AICI! şi despre carte, AICI!

Dan Tanasă este un cunoscut și apreciat activist civic, remarcat în special prin demersurile juridice întreprinse în Ținutul Secuiesc, câștigând numeroase procese prin care administrațiile publice locale au fost determinate să aplice legea și să arboreze tricolorul românesc pe instituțiile publice. Tanasă s-a născut în Sfântu Gheorghe, județul Covasna și, din 2008, desfășoară o activitate intensă de sesizare a instituțiilor centrale ale statului cu privire la „procesul de epurare etnică la care sunt supuși românii din Covasna și Harghita de către UDMR sau alte organizații politice maghiare din România”.

Din iunie 2014, este președinte-fondator al Asociației Civice pentru Demnitate în Europa. Volumul care va fi lansat la Constanța conține documente care atestă „modul în care sunt epurați etnic românii din județele Covasna și Harghita”, o consfințire editorială a patriotismului civic și a luptei pentru românism dusă de Dan Tanasă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*