Dan Jeacă, noul prefect al Constanței

Ședința de joi a Guvernului aduce vești pentru Constanța, județ rămas fără prefect după plecarea lui Ioan Albu din această funcție.

La sfârșitul lunii iunie, Albu a decis să nu își mai prelungească mandatul, cerând Ministerului Afacerilor Interne încetarea detașării sale începând cu data de 6 iulie, adică exact un an de la instalarea în funcție.

Dan Jeacă (FOTO STÂNGA), noul prefect, este subprefect al județului Constanța de la sfârșitul lunii iunie a anului trecut, după ce a fost șef al Loteriei Române la Constanța și Călărași. De asemenea, a fost și ofițer SRI.

După o apartenență la ALDE, Jeacă a fost susținut la preluarea funcției de subprefect de PSD și la fel s-a întâmplat și de această dată. Surse social-democrate constănțene au precizat pentru TOMIS NEWS că Jeacă este alegerea potrivită pentru a fi liantul între primari și conducerea județeană a partidului, beneficiind, evident, de susținerea președintelui Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu. Practic, putem să spunem că Țuțuianu l-a impus pe Jeacă în această funcție, într-o luptă acerbă între favoriți.

Decizia de joi a Guvernului va avea apărea în această noapte în Monitorul Oficial.

Ca subprefect rămâne în continuare Levent Accoium, cel de-al doilea subprefect va fi numit în perioada următoare.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *