Dan Jeacă, învestit în funcția de prefect al Constanței. „Este o provocare și la sfârșit de mandat vreau să pot afirma că am adus o schimbare în administrația publică”

Dumitru Dan Jeacă a fost învestit, vineri, în funcția de prefect al Constanței. Decizia de joi a Guvernului, așa cum TOMIS NEWS anunța în premieră, a fost publicată noaptea trecută în Monitorul Oficial. Ceremonia de învestire a avut loc la sala Remus Opreanu din cadrul Palatului Administrativ, în prezența Secretarului de Stat, comisar șef de Poliție Mihai Dan Chirică; a comisarului șef de Poliție Mirel Toancă și, de asemenea, au mai fost prezenți subprefectul Levent Accoium; primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău și președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, alături de parlamentari și alți primari din județ.

Făgădău: „Dacă era ușor, era pentru oricine”

Chirică a dat citire Hotărârii de Guvern și i-a urat succes lui Jeacă.

„Sunt deosebit de onorat să particip astăzi la Constanța la învestirea noului prefect al județului Constanța. (…) Așa cum am precizat la fiecare ceremonie de învestire, țin să reamintesc care este principalul deziderat al MAI: cetățeanul! Nu vă ascund faptul că au fost și sunt probleme la Instituția Prefectului Constanța, sper ca odată cu numirea aceste probleme să fie rezolvate și mă refer la serviciile publice comunitare. Îi mulțumesc președintelui CJC pentru că ne-a ajutat foarte mult cu noul sediu de permise și înmatriculări, dar mai avem o problemă: sediul de la pașapoarte, care știm cu toții că nu este tocmai potrivit și sper ca în cursul zilei de astăzi să găsim o soluție, astfel încât cetățenii să fie mulțumiți de noi”, a spus Chirică.

Cuvinte de încurajare a avut și Țuțuianu, sfătuindu-l pe Jeacă să colaboreze cu toți primarii și toate instituțiile statului.

„După cum știți, îl cunosc pe domnul Jeacă de ceva timp, am colaborat foarte bine cu dumnealui și sunt convins că în următoarea perioadă vom colabora foarte bine. Este persoana potrivită pentru a fi liantul între primarii din județ și Guvernul României, este liantul perfect între președintele CJC și Guvern și cred că prin această colaborare vom reuși să facem din județul Constanța unul de talie europeană și mondială. (…) Vom găsi și cea mai pragmatică și potrivită soluție pentru direcția de pașapoarte! Domnule prefect, aveți toate deconcentratele în față, vă dau un sfat: să colaborați foarte bine cu directorii, cu toți primarii și toate instituțiile statului, pentru a reuși să dezvoltăm județul”, a spus Țuțuianu.

„Este un moment important pentru județul nostru și vine în condiții de normalitate. Îi mulțumesc domnului Albu, cu care am avut o colaborare excelentă, îi felicit pe subprefectul Levent Accoium pentru perioada de interimat, dar vreau să îl creditez pe domnul prefect Jeacă cu tot sprijinul municipiului Constanța, cu dorința mea de colaborare și chiar dacă apar situații neprevăzute sau dificile vreau să le considerați ca pe niște provocări. Dacă era ușor, era pentru oricine! Întotdeauna cu Instituția Prefectului am avut o colaborare excelentă și trebuie să recunosc că relațiile la nivel personal au loc de mai bine. De data aceasta, relațiile personale sunt la un nivel foarte bun și știm că, din păcate în România, relațiile personale pot tulbura relațiile interinstituționale. Sunt convins că atitudinea dvs. pozitivă și echilibrată va conduce la o stare de dialog, cooperare, între toți decidenții locali. Obiectivul nostru este unul singur: cetățeanul! De fapt, omul. Îi dăm foarte multe denumiri, precum contribuabil, dar este vorba despre om!”, a completat și Decebal Făgădău.

La preluarea mandatului, după depunerea jurământului și cuvintele de încurajare, Dan Jeacă a precizat că prezența sa în județ va fi constantă.

„Este o onoare să beneficiez de încrederea Guvernului României de a continua activitatea în Instituția Prefectului Constanța. După o perioadă de un an, în care am fost subprefect, pot să spun că am reușit să cunosc problemele administrațiilor locale din județ, iar acum voi continua să sprijin UAT-urile și locuitorii județului nostru. De asemenea, mă voi asigura că vom respecta întocmai cadrul legislativ, astfel încât împreună cu instituțiile subordonate să avem o bună cooperare cu primăriile din județ și să fim un real sprijin pentru dezvoltarea acestora. Principalul meu obiectiv în acest mandat este de a respecta și aplica legea. Voi fi prezent în județ și la sfârșit de mandat să pot afirma că am adus o schimbare în administrația publică. Această funcție este o provocare pentru mine și sunt convins că pe termen lung vom avea și rezultatele dorite în această echipă”, a spus Jeacă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*