Dan Barna vrea RESTRICȚII pentru nevaccinați: „Voi propune parteneriat cu BOR ca partener pentru vaccinare”

Vicepremierul Dan Barna s-a manifestat, luni, în favoarea introducerii de restricții pentru persoanele nevaccinate dacă va crește numărul de infectări. În opinia lui, acest lucru este doar o problemă de timp, ținând cont de trendul european.

România este cumva în situația în care înainte de 2008 dl Tăriceanu ne spunea că criza e pentru restul lumii și România nu va avea nicio problemă. Uitându-ne la ce se întâmplă în Europa, e la fel de clar acum că dacă nu ne vaccinăm va fi necesar să luam măsuri de prevenție, măsuri pentru persoanele nevaccinate astfel încât întreaga populație să fie protejată. Mergeți și vă vaccinați și nu va fi nicio problemă”, a spus Dan Barna.

Liderul coaliției, Dan Barna, a declarat luni, că nu exisă altă variantă în afară de vaccinare pentru a nu trebui să fim puși în situația unor măsuri de prevenție prin care persoanele nevaccinane să aibă acces limitat în spațiile comerciale sau în zone neesențiale.

Vom propune măsuri mai active prin care vaccinarea și în mediul rural și în cel urban, acolo unde sunt cifre foarte mici. Voi propune premierului ca în ședința de guvern să avem un dialog cu Biserica Ortodoxă și un parteneriat cu BOR ca partener pentru vaccinare”, a declarat Barna.

Barna a precizat că are încredere în înțelepciunea și a Părintelui Patriarh și a celorlați ierarhi ai BOR că este timpul să fie dat acest mesaj cu privire la necesitatea vaccinării.

Românii să afle pe o cale alternativă, la fel de credibilă, cât de important e să ne vaccinăm pentru nu a trebui să intrăm într-o perioadă de care am crezut că am scăpat”, a mai precizat liderul coaliției.

Totodată, el a precizat că speră ca la ședințele de guvern să participe și coordonatorului campaniei de vaccinare, Valeriu Ghorghiță, pentru a vedea care sunt măsurile pe care le are în vedere.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *