Dan Barna: „Sunt discuţii la Ministerul de Finanţe pentru ca DEFICITUL să se închidă la 7,2%”

Vicepremierul Dan Barna a anunţat marți că obiectivul Executivului este să ajungă săptămâna viitoare bugetul pentru 2021 în Parlament, iar la Ministerul de Finanţe sunt în momentul de faţă discuţii pentru ca deficitul să se închidă la 7% sau 7,2%. Referitor la sporuri, acesta a spus că este făcută o analiză în prezent, însă există unele sporuri care nu mai sunt de actualitate.

Obiectivul este ca săptămâna viitoare să venim cu bugetul în Parlament. Sunt discuţii la Ministerul de Finanţe pentru ca deficitul să se închidă pe 7 – 7,2%”, a declarat Dan Barna.

Chestionat dacă există un plan pentru sporuri, vicepremierul a răspuns:

„E o analiză în desfăşurare şi sunt aduse argumente la Ministerul de Finanţe pentru a găsi forma cea mai bună pentru a asigura deficitul la 7 – 7,2% şi pentru a păstra bani pentru investiţii şi pentru reforme. Sunt categorii de sporuri care nu mai sunt de actualitate, sporuri de antenă, sporul de COVID la persoane care nu au niciun fel de interacţiune cu cetăţenii. Se face o analiză în momentul acesta, vom vedea care e decizia când vom veni cu bugetul în Parlament. S-a rostogolit ideea că acum concentrarea Guvernului e pe sporuri. Nici pe departe, obiectivul e să venim cu investiţii să facem reformele asumate”.

Acesta nu a vrut să înainteze o cifră cu privire la suma care ar fi economisită din aceste sporuri:

La momentul acest discuţia fiind în desfăşurare la Ministerul de Finanţe nu o să înaintez niciun fel de cifre”, a completat Barna.

În ceea ce priveşte companiile de stat, viceprim-ministrul a explicat că există unele care ar trebui reorganizate:

Companiile de stat, unele dintre ele pe rezultate negative de mai mulţi ani de zile, au şi e o chestiune de a duce la îndeplinire aceste planuri de organizare. În companii care an de an sunt pe negativ nu poate fi sustenabilă pe logica unui deficit pe viitor de 3% pe an. Planurile de restructurare sunt în discuţii şi agreate cu sindicatele, cu patronatele. Structura de resurse umane trebuie să fie adaptată necesităţii”, a declarat Dan Barna.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.