Dan Barna: „Propunerea noastră de premier este Dacian Cioloș”

Vicepreședintele USR, Dan Barna, susține că propunerea partidului său pentru postul de premier rămâne Dacian Cioloș. Acest scenariu se ia în considerare în cazul în care Guvernul pică, iar PNL nu vine cu o propunere viabilă.

Pălăria de premier e mult prea mare pentru Cîțu. Nu, nu a existat o discuție cu Ludovic Orban din câte știu. E o moțiune de care România are nevoie. Ne așezăm la masă să discutăm cu PNL și UDMR, pentru a găsi o soluție. Propunerea de premier este Dacian Cioloș, dar o să fie discutată. Pe structura coaliției așa cum a fost ea prima propunere aparține de la PNL, însă dacă se propune varianta noastră Cioloș este pregătit”, a spus Dan Barna.

Parlamentul dezbate și votează, marți, moțiunea de cenzură inițiată de PSD. USR și AUR au anunțat că votul lor va fi „pentru”. La nivel declarativ, 280 de senatori și deputați vor vota pentru demiterea Guvernului Cîțu. PSD a depus săptămâna trecută moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor și penalilor. Jos Guvernul Cîțu”. Și parlamentarii USR PLUS și AUR au făcut un demers asemănător, însă a fost atacat la CCR. Membrii Birourilor Permanente au decis că moțiunea de cenzură a USR -AUR va fi dezbătută și votată după publicarea motivării Curții Constituționale.

Vicepreședintele USR Dan Barna a declarat marți premierul Florin Cîțu folosește o retorică „acidă și agresivă”. Reacția fostului lider USR PLUS vine după ce premierul a spus că, votând moţiunea de cenzură depusă de PSD, foştii miniştri USR-PLUS vor confirma acuzaţiile de „incompetenţă” formulate de social-democraţi în respectivul document.

Această retorică acidă, agresivă și mereu de escaladare pe care o folosește încă premierul Florin Cîțu de 2 luni de zile, iată coaliția a fost aruncată în aer și guvernul este la câteva minute de a-și încheia mandatul. Nu este vorba de nicio însușire de critici. Premierul trebuie să plece. Premierul nu are nici competența nici umană, nici profesională să conducă Guvernul României. A dovedit-o din plin în cele opt luni de guvernare”, a spus Dan Barna.

Premierul Florin Cîţu a declarat, luni, că, votând moţiunea de cenzură depusă de PSD, foştii miniştri USR-PLUS vor confirma acuzaţiile de „incompetenţă” formulate de social-democraţi în respectivul document.

Aş vrea să vorbesc puţin despre moţiunea asta de cenzură, că am citit-o. Şi vreau să văd şi eu mâine în Parlamentul României, pentru că în moţiune spune foarte clar. PSD spune aşa: incompetent ministrul Sănătăţii, incompetent ministrul Investiţiilor, incompetent ministrul Transporturilor, ministrul Economiei. Dar, mâine, USR, care a avut aceste mandate, spune aşa: ‘Da, are dreptate PSD’. Deci, mâine, Drulă va vota împotriva lui Drulă. Sunt sigur că este o premieră în România, dar ceea ce îmi spune mie că am fost foarte indulgent şi, de fapt, trebuia să îi dau afară mai devreme pe aceşti oameni dacă ei înşişi spun că au fost incompetenţi şi votează pentru această moţiune”, a spus Cîțu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!