Dan Barna NU vrea eliminarea pensiilor speciale, cere MAJORAREA vârstei de pensionare: „În 8-10 ani, sistemul de pensii actual va intra în colaps”

Vicepremierul Dan Barna a declarat, sâmbătă, la Ploieşti, că într-o perioadă de 8-10 ani, actualul sistem de pensii va intra în colaps, de aceea sistemul trebuie regândit. Barna le-a pus gând rău românilor: în loc să elimine pensiile speciale, el cere majorarea vârstei de pensionare.

Nu putem să evităm la nesfârşit discuţia despre sistemul de pensii pentru că e foarte clar, în 8-10 ani sistemul de pensii actual, aşa cum e gândit acum, nu va mai funcţiona, va intra în colaps şi asta pentru că avem generaţii foarte numeroase care vor ieşi la pensie în perioada următoare, generaţiile numite decreţei în limbajul comun. În momentul în care aceste generaţii ies la pensie, generaţiile care vin in urmă sunt, numeric vorbind, ca o piramidă cu vârful în sus, ceea ce înseamnă că vor fi din ce în ce mai puţine persoane active ca forţă de muncă pe piaţa muncii, iar numărul de pensionari va fi mult prea mare şi atunci sistemul actual, aşa cum e acum, nu mai funcţionează. (…) Nu există vreo decizie luată acum nici în ceea ce priveşte vârsta de pensionare, dar sunt linii de discuţie care există şi vom continua să le avem, vom veni cu o propunere. E un angajament în acest PNRR de realizare a unei noi legi a pensii”, a spus Barna într-o declaraţie de presă.

El a reamintit că anul acesta nu vor exista creşteri de pensii şi de salarii în sistemul public, dar creşterea economică înregistrată „creează spaţiu bugetar” pentru perioada următoare.

Avem o creştere economică remarcabilă, record, aş putea să spun, şi asta e un lucru foarte bun. E un mesaj care creează spaţiu bugetar pentru perioada următoare. Deocamdată anul acesta nu vorbim de creşteri nici în zona de pensii, nici în zona de salarii. Vom vedea de anul viitor, în funcţia de performanţa economică„, a afirmat vicepremierul.

Vicepremierul Dan Barna a vizitat centrul de vaccinare anti-COVID de tip drive thru amenajat în parcarea unui centru comercial de lângă Ploieşti.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Dan Barna NU vrea eliminarea pensiilor speciale, cere MAJORAREA vârstei de pensionare: „În 8-10 ani, sistemul de pensii actual va intra în colaps”

 • duminică, 30 mai 2021 la 05:45
  Permalink

  Ce javră ești. În campania electorală urlai pe la
  toate televiziunile că vei elimina pensiile nesimțite.
  Papagalule știi câți muncesc la negru fără să plătească
  la fondul de pensii ?. Știi câte milioane de români
  muncesc în străinătate și nu plătesc nici-un leu
  la fondul de pensii în România ? Ați votat în Parlament
  Noua Lege a Pensiilor care prevede 40% mărire. Ați
  călcat legea în picioare. Acum plângeți că nu aveți bani.
  Când ați votat nu știați că nu sunt bani ? Nenorociților.
  Peste 3 ani mă rog să ajungeți lângă PMP.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *