Dan Barna: „Majorările de salarii și cheltuielile ÎNGREUNEAZĂ rămânerea în ținta de deficit”

Bugetul pe 2021 este un test pe care coaliția îl va trece, în special din cauza țintei de deficit bugetar, declară vicepremierul Dan Barna, copreședinte USR PLUS. Bugetul va fi prezentat în Legislativ „la o săptămână după demararea Parlamentului, probabil după 7 februarie”.

Noi ne propunem ca la o săptămână după demararea Parlamentului, probabil după 7 februarie, să venim cu bugetul în Parlament. În momentul de față, încă sunt discuții la nivelul Ministerului de Finanțe cu fiecare minister în parte, pentru că obiectivul pe care România și l-a asumat la nivel european este acela de a rămâne în zona unui deficit de 7%-7,2%, maxim, deficit care presupune o reducere de cheltuieli la nivelul majorității ministerelor și suntem în discuția de construire a acestui buget, astfel încât să existe totuși resurse și pentru investițiile necesare pentru reformele despre care vorbim în programul de guvernare”, spune Dan Barna.

Liderul USR PLUS neagă existența unui impas în coaliție pe tema bugetului.

N-aș spune că este un impas punctual la o cheltuială sau la un minister sau altul, este mai mult o chestiune de prioritizare și de acord și în cadrul coaliției și în cadrul tehnic al Ministerului Finanțelor, de a găsi acel echilibru în care să respectăm pe de o parte obligațiile rezultate din acte normative anterior aprobate. Faptul că anul trecut au fost măriri de salarii, faptul că există Ordonanțe care angajează pe diverse paliere ministeriale cheltuieli care trebuie să se regăsească în buget, pentru că, nu-i așa, este legislație în vigoare se suprapune peste această necesitate de a rămâne pe un deficit de 7%-7,2%”, adaugă Barna.

El se declară optimist în privința adoptării bugetului pe 2021:

Este un test pe care îl vom trece. Totul este un test, pentru că este o coaliție care vine după o perioadă și în urma unor așteptări foarte mari venite din societate, răbdarea românilor a ajuns la limită și este perfect de înțeles lucrul acesta și spun asta pentru că oriunde m-am deplasat în ultimele zile, în ultimele săptămâni, sunt oameni care mă încurajează, mă felicită și ne felicită, dar spun . Adică este o așteptare în societate de a fi demarate niște schimbări vizibile. Or exact aceasta este miza coaliției și a Cabinetului actual”.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *