Dan Barna îl laudă pe Stelian Ion: „Politica reală înseamnă să lupți pentru desființarea SIIJ, care ne face de râs!”

Comitetul Politic al USR PLUS s-a reunit sâmbătă pentru prezentarea candidaturilor la preşedinţia formaţiunii şi pentru componenţa Biroului Naţional. Ordinea de zi a Comitetului Politic a cuprins prezentarea stadiului angajamentelor USR PLUS din programul de guvernare, a candidaturilor la preşedinţie şi a listelor pentru Biroul Naţional, precum şi o dezbatere a unor amendamente la statutul partidului.

În discursul său, Dan Barna a făcut o scurtă radiografie a celor opt luni de guvernare și și-a lăudat colegii din guvern, printre care și ministrul constănțean al Justiției, Stelian Ion:

„Noi știm foarte bine, fiind un partid online. Când ești la guvernare, postările populare pe Facebook nu te mai ajută. Politică înseamnă negocieri obositoare și încăpățânate în ședințele de coaliție alături de Drulă pentru banii de autostrăzi și cale ferată, în care lupți alături de Ghinea pentru banii pentru PNRR, în care lupți alături de Ioana Mihăilă pentru banii pentru spitale, în care lupți alături de Teleman pentru banii pe cercetare, în care lupți alături de Claudiu Năsui pentru zero taxe pe salariul minim, în care lupți alături de Stelian Ion ca să desființăm odată acel SIIJ care ne face de râs! Asta e politica reală, prezența zi de zi în bătăliile care contează atât de mult și mai înseamnă – tot politică reală – să fii alături de colegii din comunitățile locale. (…) USRPLUS nu va fi niciodată un partid de lider. Democrația este un proces și nu o finalitate. Scopul unui partid este guvernarea și transformarea politicilor în realități pentru România, aceasta e miza USRPLUS – să aibă capacitatea de a guverna. Au fost discuții grele, care au generat compromisuri, dar vă mulțumesc pentru această calitate de a merge mai departe. Am reușit să găsim o soluție cu care am continuat. E nevoie de procese să mergem mai departe, fără îndoială, e nevoie să pregătim mai mulți oameni cu care să putem aborda alegerile din 2024”, a spus Dan Barna.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.