Dan Barna, către UDMR: „Să mutăm SIIJ ca pe OALA DE SARMALE nu este o soluție”

Vicepremierul Dan Barna (USR-PLUS) a declarat joi că alianța pe care o reprezintă nu este de acord cu soluția avansată de UDMR ca după desființarea SIIJ să se înființeze o structură similară în Parchetul General. Liderul deputaților UDMR, Csoma Botond, a afirmat că formațiunea maghiară este de acord cu desfiinţarea SIIJ, dar vrea înființarea unei structuri similare în cadrul Parchetului General şi nu preluarea atribuţiilor de către Direcţia Naţională Anticorupţie. Deputatul a susţinut într-un interviu acordat unei publicaţii maghiare că şi cei din PNL sunt de acord cu o astfel de soluţie.

Dan Barna a declarat joi că nu s-a ajuns la un acord în coaliția de guvernare cu privire la ce se va întâmpla cu dosarele de la SIIJ după desființarea structurii, dar USR-PLUS nu este de acord cu varianta înființării unei noi structuri similare, ci vrea ca dosarele să meargă, în funcție de natura infracțiunior, la DNA sau DIICOT.

Desființarea SIIJ este un angajament asumat de actuala coaliție. Există acum dezbaterea în interiorul coaliției legat de unde se vor duce competențele acestei secții care ne-a adus foarte multe belele și puține beneficii. (…) Ideea că desființăm Secția în sensul că o luăm așa, de toarte, ca pe oala de sarmale și o punem într-o altă instituție nu e o soluție, din punctul nostru de vedere. Discuțiile sunt în curs. Am avut o primă discuție în coaliție pe acest subiect, discuțiile vor continua. Abordarea noastră este de distribuire pe compentența materială a infracțiunii. Nu am văzut o rezistență pe acest subiect în coaliție. Discuțiile sunt deschise, fiecare partid și-a exprimat punctele de vedere în coaliție. Nu a fost o tensiune pe acest subiect”, a spus Dan Barna.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.