Dan Barna anunță CONCEDIERI în rândul bugetarilor: „Posibil să se întâmple lucrul acesta…”

Vicepremierul Dan Barna afirmă, răspunzând unei întrebări, că „este posibil” ca în cursul acestui an să „plece angajaţi din sistemul bugetar”, el explicând că Executivul a cerut companiilor de statplanuri de reformă explicită” şi că acestea pot avea drept consecinţă şi reorganizarea unor activităţi.

Reforma administrativă este în programul de guvernare şi este unul dintre obiectivele de policy şi ale acestui an şi ale anilor care urmează. La nivelul acestui buget primul pas a fost acela de îngheţa, de a păstra salariile la nivelul anului trecut tocmai din raţionamentul că trebuie să păstrăm un deficit de 7,2, nu ne permite o creştere de salarii”, a declarat Dan Barna.

El a precizat că Guvernul a cerut „planuri de reformă explicită” de la companiile publice şi de aceea în aceste cazuri nu au fost majorate bugetele.

Întrebat dacă vor pleca bugetari din sistem, viceprim-ministrul a răspuns: „Posibil să se întâmple lucrul acesta”. El a adăugat că planurile de reformă care au fost cerute la unele companii de stat pot presupune şi reorganizarea activităţii, drept consecinţă a optimizării activităţii acestora.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *