D’ale politicii! Tăriceanu luptă cu „statul paralel“ de la malul mării: „România zilelor noastre s-a apropiat destul de mult de modelul democrației din Rusia lui Putin” Zilele lui Learciu sunt numărate!

Prezent la malul mării pentru a le preda tinerilor din ALDE lecții de democrație și politică, președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, și-a vărsat nervii iar pe „balaurul cel mare“, pe statul paralel, adică pe toți aceia care îi asupresc pe bieții politicieni, alde Dragnea, Tăriceanu și alții ca ei. Evident, Tăriceanu și-a început pledoaria prin a ataca protestele din ultima perioadă, spunând că prin intermediul acestora se încearcă o răsturnare ilegitimă a puterii.

CITEȘTE ȘI:

Iohannis, în Parlament: „Dragnea și Tăriceanu afirmă că aș dori răsturnarea Guvernului legitim. Nu! Fals! Ați câștigat, acum guvernați și legiferați, dar nu oricum!”

„De-a lungul carierei de liberal nu am făcut niciodată excese verbale, excese de atitudine și ofensatoare și alte lucruri care s-au întâmplat în ultima perioadă, cum ar fi plângeri penale împotriva primului ministru pentru înaltă trădare… Am avut convingerea, și încă o am, că democrația trebuie învățată, înțeleasă și respectată, iar accesul la putere se face numai în urma votului dat de cetățeni. Astăzi, partidele din opoziție cred că pot ajunge la putere numai folosind presiunea străzii și folosind Justiția controlată politic împotriva celor care au câștigat alegerile legitim. Adică domnul Orban (președintele PNL, n.r.) face plângere penală primului ministru (Viorica Dăncilă, n.r.), iar manifestațiile nu mai contenesc de un an și jumătate, doar-doar o duce la căderea Guvernului… Un Executiv poate să fie răsturnat numai prin două mijloace, fie prin demisia premierului, fie în urma unei moțiuni de cenzură. Un Guvern nu se răstoarnă prin presiunea străzii ca urmare a influențelor pe care le-a exercitat atâta vreme statul paralel și care continuă să se manifeste. În zilele acestea am fost puternic afectat văzând că ies la iveală noi elemente concrete care să demonstreze teoria pe care am susținut-o de patru ani încoace, anume că în România s-a format o putere ocultă, alcătuită din oameni și instituții, care nu aveau legitimitatea de a conduce această țară. Totuși, asistăm în continuare la lucruri care relevează această dimensiune în toată amploarea ei. Protocoalele secrete ne dau o imagine clară că Justiția nu a fost independentă, cu toate că mulți au făcut declarații care mai de care mai sforăitoare că în România domnește statul de drept. Justiția nu a fost independentă, pentru că s-au exercitat, prin protocoale, influențe asupra judecătorilor, încălcându-se independența acestora, asupra procurorilor, iar Justiția a fost folosită de statul paralel ca un instrument politic de eliminare a adversarilor incomozi din politică, din economie, din media, din zona academică etc. Nu mă împac cu gândul că aceasta este țara în care voi trăi în continuare. România zilelor noastre s-a apropiat destul de mult de modelul democrației controlate din Rusia lui Putin“, a spus Tăriceanu.

alde

Gând rău pentru Maior: „Ambasadorul României din SUA trebuie rechemat“

În lupta sa cu statul paralel, demnă de Don Quijote de la Mancha, șeful Senatului a sărit și la gâtul ambasadorului României în SUA, George Maior, după ce acesta a criticat scrisoarea adresată de Rudolph Giuliani, avocatul președintelui SUA, Donald Trump, autorităților din România. Tăriceanu a afirmat că Giuliani nu a făcut decât să arate ororile din țara noastră, deși este clar acum pentru toată lumea că nu vorbim decât de o simplă acțiune de lobby. După ce presa i-a atras atenția că Giuliani a recunoscut că a fost plătit pentru a scrie scrisoarea adresată lui Klaus Iohannis, șeful Senatului a afirmat că nu are importanță, pentru că avocatul lui Trump a avut o reacție la scrisoarea adresată în urmă cu ceva timp de fostul senator John McCain, care a murit în urmă cu câteva zile și care lăuda acțiunile DNA.

„În tot acest vacarm se disting anumiți oameni care au curajul de a lua atitudine. Unii din ei au trebuit să suporte consecințele, printre ei mă număr și eu și Varujan Vosganian. Pentru că am devenit incomozi, s-a încercat să ni se astupe gura. Dar nu am cedat. În aceste condiții, sunt oameni care se ridică și semnalează abuzurile și excesele din România. Printre aceștia se numără și Rudolf Giuliani, care s-a remarcat ca procuror-șef al statului New York în lupta sa contra mafiei, dar și ca primar al orașului New York în timpul atentatelor din 11 septembrie 2001. Giuliani a trimis o scrisoare în România, care a fost trimisă mai multor instituții, inclusiv mie și în care a luat la cunoștință în ceea ce s-au numit gravele abuzuri ale campaniei luptei împotriva corupției, dusă de DNA, condusă de Laura Codruța Kovesi și SRI, condus de George Maior și Coldea. Imediat, am văzut că unitățile militare din presă acuzându-l pe Giuliani că face lobby… Și, atunci, care e problema? Giuliani nu a făcut nimic reprobabil, el a adus la cunoștință o situație. Sunt foarte convins că el s-a informat înainte de situația din România. El spune că  este permis ca în lupta împotriva corupției să fie respectate drepturile și libertățile cetățenilor, nu pe bază de ascultări și protocoale secrete în care serviciile fac acțiuni de poliție judiciară caracteristice regimului comunist. Între timp, ambasadorul României în SUA s-a trezit să vorbească și luând în derâdere mesajul lui Giuliani, într-o manieră ofensatoare… Maior îl critică pe șeful avocaților președintelui SUA, Donald Trump. Maior, ca ambasador, nu își înțelege misiunea, el nu e pe persoană fizică. Din acest motiv cer ca ambasadorul Maior să fie chemat de la post“, a spus Tăriceanu.

CITEȘTE ȘI:

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, la Constanța: „Îmi doresc ca România să devină republică parlamentară. Actuala Constituție are sădită în ea germenii conflictului!“

ALDE Constanța, săracă în cadre! Un argeșean preia șefia organizației județene de la Constanța. Learciu, OUT!

După întâlnirea cu femeile și cu tinerii din ALDE, Tăriceanu a susținut o conferință de presă în care a anunțat că la șefia organizației județene Constanța a fost numit ca președinte interimar senatorul Ion Popa. Instalarea a avut loc marți, 28 august. Culmea este că Popa nu are nici o legătură cu județul Constanța (poate că doar a fost în vacanță la mare), el fiind senator de Argeș. Întrebat de TOMIS NEWS de ce a fost nevoie să instaleze la șefia organizației județene Constanța un străin de Dobrogea, Tăriceanu a declarat că la nivelul conducerii s-a considerat că un parlamentar poate să reprezinte mai eficient pe cetățeni.

„Din păcate, nu avem în toate județele reprezentare parlamentară (organizația de la Constanța a avut până de curând un deputat – Mircea Banias, dar a plecat din partid după un conflict cu mai mulți membri ai formațiunii, n.r.) și, atunci, am decis ca în principalele organizații să desemnăm deputați și senatori“, a afirmat Tăriceanu.

La rândul său, noul șef al organizației județene Constanța a ALDE, Ion Popa (FOTO DREAPTA), a declarat că, perioada următoare va avea loc o evaluare a membrilor de partid care ocupă funcții în administrația publică centrală și locală. Asta înseamnă că, printre cei care vor fi evaluați se numără și activitatea vicepreședintelui Consiliului Județean Constanța Daniel Learciu, care a deținut funcția de președinte interimar al organizației municipale Constanța a ALDE până la instalarea lui Gabriel Daraban. Tot mai multe voci spun că, în noile condiții date, zilele lui Learciu în funcția de vicepreședinte al CJC sunt numărate. Ion Popa a mai spus că alegerile pentru șefia organizației județene vor avea loc după ce se vor desfășura cele din fiecare organizație din județ.

popa daraban alde

CITEȘTE ȘI:

Banias, demis de la șefia ALDE Constanța! „Îi recomand domnului Tăriceanu să aibă încredere în Justiția din România!” Gerea, președinte interimar

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *