Spread the love

Când nu se ocupă cu nimic, este inofensiv. Când îi vin idei, e de rău. Senatorul preocupat, în general, cu plictiseala, Tit-Liviu Brăiloiu, a avut din nou niște idei și a ajuns la concluzia că „turnul de susținere al turbinelor eoliene se încadrează în categoria clădirilor”. Cotrobăind prin vechiul Cod fiscal, Brăiloiu a găsit articolul de lege prin care și-ar putea asigura încă un mandat de dormit și înjurat colegi prin Senat, mulțumindu-i pe primari.

Din expunerea de motive redactată într-o limbă apropiată de cea română, reținem că proprietarii de eoliene s-au trezit cu o taxă nouă, pe care trebuie să o asigure bugetelor locale.

„Încadrarea turnurilor de susținere ale turbinelor eoliene, în sensul Legii nr. 571/2003, privind vechiul Cod fiscal, în categoria clădirilor asupra cărora autoritățile administrației publice locale putea (sic!) să impună impozite și taxe locale, era lămurită și foarte clară în interpretare. (…) Din păcate, noul Cod fiscal, aprobat prin Legea nr. 227/2015, a pierdut din vedere asemenea clarificări, atât la nivelul textului legal (legea), cât și a legislației secundare, ceea ce generează neclarități în stabilirea impozitelor și taxelor locale”, susține Brăiloiu.

CITEȘTE ȘI:

Brăiloiu (PSD) se teme că eolienele nu sunt… taxate și este iritat de Codul fiscal inițiat de social-democrați. „Se generează neclarități în stabilirea taxelor locale”

Propunerea senatorului constănțean a fost adoptată de Senat pe 25 aprilie a.c., iar miercuri, 31 octombrie, a fost adoptată definitiv și de Camera Deputaților, 253 de deputați votând pentru, 28 împotrivă, doar patru abțineri și un deputat care nu și-a exercitat votul.

CITEȘTE ȘI:

Locul golanilor nu este în Parlament. Boicot de presă împotriva lui Tit Brăiloiu, senator PSD

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *