Dacia lansează în această vară un nou model de Duster

În 2021, Dacia n-a avut, până acum, nici un anunț mare. Doar a pus pe piață modelul Spring, care oricum nu va fi livrat decât din toamnă. Tot pentru toamnă pregătește însă un model ceva mai atrăgător. Acum au apărut primele poze cu acesta. Prezentarea modelului ar urma să aibă loc în iunie. Deocamdată, e incert de spus dacă va fi și la vânzare în acest an sau dacă stocul va fi suficient, dat fiind că n-a trecut criza semiconductorilor.

Duster 2021 nu va avea un design radical, față de modelele precedente. Totuși, preia elemente de pe Sandero Stepway, anunțat de Dacia în 2020, după cum notează L’Argus. Fiind vorba doar despre un facelift și nu despre o nouă generație, designerii au ales doar să îi adauge câteva tușe în partea frontală și să înglobeze cât mai armonios blocuri optice asemănătoare cu cele deja existente pe modelele noi Dacia. O veste mai bună e revenirea cutiei automate cu dublu ambreiaj în dotarea modelului Duster. Noua transmisie EDC7 va fi cuplată la motoare TCe alimentate cu benzină. Totuși, e puțin probabil ca platforma să fie schimbată, adică să treacă la CMF-B folosită pe Kadjar, Sandero sau alte modele Renault.

duster2

Discuția despre un hibrid în gama Dacia ar avea loc odată cu prezentarea crossoverului care înlocuiește modelele MCV și Lodgy. De altfel, versiunea pentru Europa a noului Duster va avea doar motoare pe benzină. Însă asta înseamnă că Duster, încă o dată, pierde cursa cu modele deja hibrid și disponibile în România, care se și vând bine.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.