Curtea de Conturi vine în CONTROL la Primăria Constanța, în privința taxării locurilor de parcare

Regulamentul parcărilor din municipiul Constanța, inițiat de primarul Vergil Chițac, ar putea fi unul din terapiile de șoc instituite de edil și care i-au compromis mandatul. Revolta constănțenilor este fără precedent, iar abuzurile municipalității au loc zilnic. Un astfel de exemplu l-a oferit recent TOMIS NEWS, la Teatrul de Vară Mamaia, unde s-au instalat panouri de taxare a locurilor de parcare, deși locurile respective aparțin Consiliului Județean.

Între timp, au sosit confirmări suplimentare în acest sens, atât de la Primăria Constanța, cât și de la Consiliul Județean. Astfel, potrivit municipalității, Confort Urban confirmă că a instalat abuziv aceste panouri, nu știe nici de ce, nici câți bani a încasat până acum și nici unde s-au dus acești bani, ceea ce reprezintă un furt de proporții din buzunarele constănțenilor și turiștilor:

„Panourile informative din Zona Teatrul de Vară Mamaia au fost amplasate în intervalul 14-18.06.2021. Confort Urban nu are cunoștință de existența unui protocol de colaborare între UAT Constanța și Consiliul Judetean Constanța. Baza legală este reprezentată de Contractul de delegare a gestiunii serviciilor publice de administrare a domeniului public și privat, aprobat prin HCL 63/2013, cu modificările și completările ulterioare și Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice din Municipiul Constanța, reglementat prin HCL 123/2021. Confort Urban nu are cunoștință de existența unor acorduri de colaborare cu alte instituții publice. Confort Urban nu are posibilitatea de a identifica sumele încasate din parcarea aferentă Teatrului de Vară Mamaia având în vedere că plata locurilor de parcare se realizează pentru Stațiunea Mamaia (Zona 0), așa cum este reglementat prin HCL 123/2021”, au precizat reprezentanții municipalității, pentru TOMIS NEWS.

Din perspectiva Consiliului Județean Constanța, într-adevăr, nu există un protocol de colaborare, însă prima amplasare a avut loc în administrația trecută, iar fostul vicepreședinte al CJ, Claudiu Palaz, le-a atras atenția celor de la Primărie să-și… ia jucăriile. Între timp, administrația #altfel Chițac, le-a… pus la loc:

instiintare

Întrucât Primăria Constanța a instalat din nou panourile, în baza noului regulament al parcărilor, încasează bani de la constănțeni și turiști și habar nu are care sunt sumele și încotro sunt direcționate, TOMIS NEWS s-a adresat Curții de Conturi, care ne-a precizat faptul că… urmează un control în acest sens:

cc

Între timp, constănțenii se revoltă tot mai mult împotriva Primăriei și, în zona Marvimex, pe panourile în cauză au fost puse zilele acestea o serie de… mesaje, potrivit cărora primarul Chițac trebuie întâi să își facă treaba, apoi să umble în buzunarele cetățenilor:

panou sms parcar

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *