Curtea de Conturi, în control la Primăria Constanța, privind taxa de autorizație de construcție. „Am început RECUPERAREA PREJUDICIULUI, suntem convinși că măsura va fi apreciată de constănțeni”

În perioada 06.05.2019-02.07.2019, Camera de Conturi Constanța a efectuat un audit anual la Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Constanța, pentru anul 2018 (Audit financiar asupra conturilor anuale de execuție bugetară ale Unității Administrativ Teritoriale a Municipiului). Conform rezultatelor misiunii de audit, din verificările efectuate asupra activității fiscale din anul 2018 s-a constatat că „în unele cazuri, diferența de regularizare a taxei pentru eliberarea autorizației de construire pentru persoane fizice a fost stabilită eronat”. Echipa de audit a estimat “venituri suplimentare cu titlul de taxă pentru eliberarea autorizației de construire în sumă de 282.722 lei”.

Camera de Conturi a emis cu această ocazie o decizie prin care s-a dispus „luarea măsurilor legale de către conducătorul entității pentru remedierea deficiențelor constatate, urmărirea şi încasarea veniturilor, stabilirea mărimii şi întinderii prejudiciilor şi recuperarea lor” și, totodată, s-a dispus în particular „stabilirea, urmărirea și încasarea diferenței de regularizare a taxei pentru autorizațiile de construire prin ajustarea valorii impozabile a clădirii cu coeficientul de amplasare zonală și accesoriile aferente în perioada de prescripție”. Mai exact, Camera de Conturi a decis ca Primăria să recupereze sumele care rezultă din regularizarea taxelor și să stabilescă procedurile efective de recuperare a acestora.

În luna decembrie 2020, Primăria Municipiului Constanța a inițiat demersurile de punere în aplicare a deciziei Camerei de Conturi, în vederea aplicării întocmai a acesteia și a recuperării prejudiciului constatat, mai ales că, în perioada iulie 2019 – octombrie 2020, au lipsit demersurile de punere în aplicare a deciziei instituției de control. În acest sens, au fost emise o serie de dispoziții pentru recuperarea prejudiciului, cu obiectivul complex de intrare în legalitate și de recuperare a unui prejudiciu semnificativ, care poate susține implementarea unor proiecte importante pentru comunitate.

Suntem convinși că aceste măsuri vor fi înțelese și apreciate de către întreaga comunitate locală”, au precizat reprezentanții municipalității.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *