Spread the love

Curtea de Apel Constanța a hotărât că partidul Alianța pentru Unirea Românilor nu va apărea pe buletinele de vot de la alegerile locale din 27 septembrie 2020, fiind respinsă lista de consilieri și candidatura lui Tiberius Simion. Totodată, AUR va participa la alegerile din județ, prin candidatul Viorel Focșa.

În urma demersurilor în justiție asupra Hotărârii nr. 20 din 18.08.2020 emisă de Biroul Electoral Constanța Circumscripția nr.1, atât la Judecătoria Constanța, în data de 20/08/2020, cât și la Curtea de Apel Constanța, în data de 21/08/2020, abuzul și nedreptatea comise în Biroul Electoral Circumscripția nr.1, au fost trecute cu vederea de instanța din apel prin neacceptarea probei testimoniale care dovedea încalcarea Legii 115/2015 de către Biroul Electoral Constanța Circumscripția Nr 1., transmit reprezentanții AUR.

Chiar dacă au fost prezentați în apel și martori spre audiere, în vederea dovedirii abuzului membrilor Biroul Electoral Constanța Circumscripția nr.1 față de un partid tânăr, completul de la Curtea de Apel Constanța a respins apelul ca fiind neîntemeiat.

„Așa se respectă drepturile constituționale în Constanța anilor 2020 condusă de actuala clasă politica cu îngăduință  justiției locale. Dosarele cu candidaturi au fost luate în primire cu Proces Verbal,  în data de 17.08.2020, în jurul orelor 16:30, fără a le verifica împreună cu Președintele Organizației Județene AUR Constanța, comunicându-i-se că va fi sunat a doua zi pentru eventuale completări. În acest timp, alți candidați erau trimiși afară din birou să își completeze dosarele după cum unii din birou le cereau. Prezent cu Președintele Organizației Județene AUR mai erau doi membrii AUR. A doua zi, președintele Organizației Județene AUR Constanța a sunat la BEC din oră în oră, până când, într-un final, i s-a comunicat că a fost afișată Hotărârea 20/18.08.2020 prin care s-au respins toate candidaturile în bloc. Concluzia noastră este că Organizația AUR Constanța trebuia scoasă din cursa electorală la Constanța pentru că a reușit să strângă foarte multe semnături și ar fi putut pune probleme în alegerile locale, chiar dacă nu are un candidat la Primăria Constanței. Alianța pentru Unirea Românilor nu se lasă intimidată nici chiar de această nedreptate în justiție. Dorința noastră de a așeza Dreptatea și Adevărul într-o  societate democratică, ne va îndârji în lupta noastră cu acest sistem corupt și trădător de neam și țară instalat de la aparatul administrativ local până în Parlamentul țării. A.U.R. este un partid de orientare patriotică și conservatoare, înființat în 2019. Gândirea și acțiunea politică ale partidului sunt fundamentate pe 4 valori principale: familia, credința, națiunea și libertatea”, au transmis reprezentanții AUR.

Pentru postul de primar al municipiului Constanța candidează următorii:

Decebal Făgădău (PSD), Vergil Chițac (PNL), Stelian Ion (Alianța USR – PLUS), Anton Traian Antoniadis (Uniunea Elenă din România); Claudiu-Iorga Palaz (PMP), Mircea Titus Dobre (PRO România), Horia Constantinescu (PPU-SL), Corina Martin (PER), Tudorel Chesoi (ANT), Andrei Popescu (independent), Nicoleta Ploscaru (independent), Dan Aionesei (Mișcarea Patrioților Români – Dreapta Liberală), Victor Cruceru (ALDE), Constantin Frățilă (LORD), Ayla Reșit (independent), Muncianu Sorin Titus (Partidul Neamul Românesc) și Marian Vasiliev (independent).

Au fost respinse candidaturile lui Constantin Nițe (independent) și Tiberius Simion (AUR).

PE ACELAȘI SUBIECT:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *