Spread the love

Cu toate că până la alegerile locale mai sunt aproape doi ani, liberalii constănțeni se încălzesc încă de pe acum pentru bătălia pentru scrutinul local din 2020. Principala țintă a celor de la PNL este, bineînțeles, funcția de primar al Constanței. În această idee, conducerea liberalilor a anunțat că Biroul Politic Municipal al PNL Constanța a aprobat, marți seară, cu unanimitate de voturi, candidaturile a trei membri – Costel Stanca, George Niculescu și Cosmin Sava – pentru a intra în cursa internă privind desemnarea candidatului Partidului Național Liberal la alegerile pentru funcția de primar al municipiului Constanța, din 2020.

Cele trei recomandări aprobate de Biroul Municipal urmează a fi dezbătute și validate la nivelul Biroului Politic Județean. Cei de la PNL Constanța spun că, în primăvară, se va face o primă evaluare a candidaților, urmând ca forurile statutare ale PNL să decidă candidatul cel mai potrivit pentru funcția de primar al municipiului Constanța.

„După validarea lor, competiția este deschisă, trebuie să vină cu proiecte pentru constănțeni și să convingă. Sunt convins că oricare dintre cei trei poate fi un candidat redutabil al PNL la Primăria Constanța”, a declarat Adrian Manole, președintele interimar al Organizației Municipale a PNL Constanța.

CITEȘTE ȘI:

Schimbări la șefia liberalilor constănțeni: Adrian Manole, noul președinte al organizației municipale

Procedura de desemnare a candidaților PNL la funcția de primar în municipiile reședință de județ a fost aprobată de Biroul Politic Național cu scopul de a transparentiza, și îmbunătăți procesul de identificare și stabilire a candidaților liberali pentru alegerile locale.

Referitor la candidatura sa, consilierul județean George Niculescu a declarat pentru TOMIS NEWS că și-a exprimat intenția de a intra în acest proces de selecție încă din 15 noiembrie.

„Faptul că s-au înscris mai mulți colegi în această cursă internă este o dovadă că PNL Constanța nu duce lipsă de resursa umană, iar în ceea ce mă privește pot să vă spun că voi trata această competiție internă cu maximă seriozitate. Consider că a venit timpul ca generația din care și eu fac parte să se implice din ce în ce mai mult în viață politică locală. Știu că drumul pe care am pornit astăzi nu este unul ușor, adversarul politic fiind unul puternic și cu multă experiență politică și administrativă. Din păcate, însă, din punctul meu de vedere, această experiență pe care a acumulat-o nu a folosit-o pentru a găsi soluții la problemele cu care se confruntă cetățenii Constanței, iar eu cred că scopul politicii de astăzi nu ar trebui să fie puterea, ci soluțiile și aceste soluții depind de implicarea noastră și de alegerile pe care le vom face. Este adevărat că un candidat unic din partea partidelor de opoziție ar avea cele mai bune șanse să schimbe în 2020 actuală conducere a Primăriei Constanța și singurul partid politic din opoziție care se apropie cel mai mult de valorile liberale este USR. Restul partidelor așa zis de dreapta sunt astăzi, la nivel local, în alianță cu PSD-ul. Dar o astfel de discuție consider că trebuie purtată după alegerile europarlamentare, de către cei doi lideri Bogdan Huțucă și Ion Stelian“, a spus George Niculescu, pentru TOMIS NEWS.

Deși în cursa pentru fotoliul de primar al Constanței s-au înscris trei membri de partid, având în vedere experiențele trecute, liberalii ne-ar putea surprinde în ultima sută de metri cu un alt candidat.

CITEȘTE ȘI:

BOMBĂ: Mohammad Murad, CANDIDATUL PNL la PRIMĂRIA CONSTANȚA! Bola și Niculescu, OUT; Dragomir revine!

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *