Curs de educație parentală inițiat de DGASPC

Zece mămici din Cumpăna care doresc să-și dezvolte abilitățile parentale și vor să împărtășească din experiența lor ca părinți vor participa la un curs organizat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța în colaborare cu Primăria comunei Cumpăna. Cursul se desfășoară la Centrul multifunctional de asistență socio-medicală Cumpăna, de două ori pe săptămână, în perioada 21 – 30 august.

„Scopul cursului de educație parentală este acela de a încuraja participanţii să-şi studieze mai în amănunt viaţa şi modul în care ei relaţionează cu copiii lor și de a descoperi o gamă mai largă de alternative pozitive şi eficiente pentru rolul de părinte. Părinții vor învăța noi abilități de comunicare cu partenerul și cu copiii, să–şi înţeleagă mai bine copiii, să înveţe abilităţi eficiente pentru rolul de părinte şi abordări pozitive ale disciplinării și să-și construiască o reţea de sprijin pe plan local”, au precizat reprezentanții DGASPC Constanța.

În cadrul discuțiilor vor fi abordate și situațiile de violență în familie, abuz fizic și sexual și exploatarea copiilor prin muncă iar participanții vor fi informați cu privire la legislația în vigoare și modalitățile de prevenire a unor astfel de situații.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *