Cupșa (CERONAV), prezent la Ziua Maritimă Mondială, în calitate de Ambasador Maritim OMI

Pe 26 septembrie s-a celebrat la sediul Organizaţiei Maritime Internaţionale, Ziua Maritimă Mondială. În cadrul evenimentului s-a desfășurat cea de-a cincea Întâlnire a Ambasadorilor Maritimi OMI. Directorul General al Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV, Ovidiu Sorin Cupșa, în calitatea sa de Ambasador Maritim OMI, a primit invitația de a participa la întâlnire.

 Tema selectată pentru anul 2019 se concentrează asupra „Creșterii rolului femeilor în comunitatea maritimă”. Ambasadorii au împărtăşit viziuni în ceea ce privește evidențierea egalității de gen în conformitate cu obiectivele de dezvoltare durabilă ale Organizației Națiunilor Unite și contribuția importantă, dar nevalorificată a femeilor în sectorul maritim.

„Identificarea, selectarea și împuternicirea femeilor de pe tot globul, pentru oportunitățile de dezvoltare a carierei din sectorul maritim, stimulează creșterea și dezvoltarea sigură și durabilă a comunității maritime mondiale”, a declarat Ovidiu Cupșa.

Potrivit CERONAV, transportul maritim are un istoric și o industrie dominate de bărbați. Cu toate acestea, OMI consideră că abilitarea femeilor stimulează productivitatea din comunitatea maritimă mondială, încurajând statele membre să permită femeilor să se instruiască alături de bărbați în institute maritime și să dobândească astfel un nivel înalt de competență pe care industria maritimă îl solicită. OMI reprezintă forul tutelar în reglementarea şi standardizarea normelor de siguranţă, securitate şi de mediu a transportului maritim internaţional. România este stat membru al Organizaţiei Maritime Internaţionale din 20 martie 1965, aflându-se pe primul loc în Europa ca furnizor de personal pentru flota maritimă mondială.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *