Cum și-a „plantat” Iulian Iancu un ofițer SRI în… ministerul Economiei. Drumul de la distribuitor de ulei la consilier al ministrului Virgil Popescu

Se discută mult în Guvernul României despre rașchetarea bugetarilor susținuți de PSD, numai că declarațiile publice ale premierului Ludovic Orban nu se intersectează întotdeauna cu practica. Evident, în acest context, personalitățile cu greutate ale PSD profită de lipsa de informații a guvernului liberal și, dacă unii sunt pe făraș, pe ușa din spate se produce o adevărată rotație de cadre.

Claudiu Daniel Rădulescu este un proaspăt pensionat din cadrul Serviciului Român de Informații. Spionul despre care vorbim s-a regăsit în cercul relațional al lui Florian Coldea, în vremurile sale de glorie, din care mai fac parte gr. (r) Sorin Cozma, fost șef al Direcţiei Generale de Prevenire şi Combatere a Terorismului din SRI; gr. (r) Valentin Căpșună – pensionat de Klaus Iohannis în noiembrie 2019; Gabriel Cojocaru ș.a.

Rădulescu a răspuns, în SRI, timp de 17 ani, de PETROM, ROMGAZ și CONPET, iar pensionarea sa a venit la pachet cu includerea în diverse consilii de administrație, cum ar fi cel de la ROMARM, principalul producător şi exportator direct de produse militare din România, în contextul în care în toată activitatea sa profesională nu a avut nici o legătură cu industria de armament. De asemenea, înainte de pensionare, Rădulescu și-a amplasat soția, Mădălina Rădulescu, la Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei, cu sprijinul și susținerea deputatului PSD de Constanța, Iulian Iancu.

iulian iancu
Iulian Iancu

Nu este singurul caz în care Iancu și Rădulescu se au ca frații. Deputatul social-democrat a deschis larg ușile pentru colegul său pensionar la Ministerul Economiei, unde a ajuns… consilierul ministrului Virgil Popescu!

CITEȘTE ȘI:

Claudiu Daniel Rădulescu a început activitatea profesională în 1989, ca inginer, fiind specializat în tehnologia sudurii. Între 1995 și 1998 a lucrat în Buzău la două firme specializate în producție și vânzare de mobilă, iar între 2001 și 2002 a lucrat la Timișoara, unde a… distribuit ulei către dealeri auto, dar și clienți din domeniul petrolier. Probabil aceasta este și legătura între intrarea sa în SRI de la acest loc de muncă, unde a fost responsabil aproape două decenii de PETROM.

VA URMA!

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.