Cum și-a dat Gropoșilă cu firma în cap! A pupat ghiulul lui Chițac, pentru a intra în hora slugărniciei politice

Patronatul Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii Constanța a prezentat, joi, rezultatele campaniei de advocacy „Politicienii la raport”, derulată de formațiune, respectiv implicarea promitenților politici față de interesele și nevoile întreprinzătorilor locali.

La manifestarea organizată la un hotel din Constanța a participat în calitate de invitat candidatul PNL la Primăria Constanța, Vergil Chițac, personajul principal al unei probe de slugărnicie politică din partea președintelui Patronatului IMM Constanța, Iulian Gropoșilă, greu de digerat într-o societate care se recomandă a fi democratică. Tocmai pe transparență și responsabilitate s-a pus accent la conferință, care au fost încălcate de Gropoșilă. După ce a aruncat cu noroi în aproape toată clasa politică, pentru a prinde credibilitate, Gropoșilă a găsit „salvarea”: PNL!

„Noi am făcut demersuri tocmai pentru a face o relație bună cu administrația publică locală, care este pilonul central de dezvoltare comunitară. În oricare democrație consolidată n-o să putem să ne dezvoltăm și nu putem să facem pași înainte dacă pilonul central de dezvoltare comunitară nu înțelege că împreună cu comunitatea trebuie să facă pași și, atunci, comunitatea trebuie să fie reprezentată. În democrațiile consolidate, cetățenii au posibilitatea să se exprime în ONG-uri, să se adune și să coaguleze energiile pe diferite domenii de interes ale comunității, iar ONG-urile sunt platformele care fac legătură între cetățenii comunității și politicieni. La noi, din păcate, ați văzut campania Coaliției 52. Să fac o precizare, coaliția are 580 de asociații legal constituite în România, care produce efecte extraordinare, de normalizare a comunităților. De multe ori, politicienii ne spun că nu suntem organizați în societate civilă. Nu e adevărat, societatea civilă este foarte bine organizată, dar de cele mai multe politicienii odată ajunși în funcții publice uită să mai comunice cu cetatea. Noi am făcut un an de zile acest studiu, avem o platformă publică la dispoziție. (…) Ați văzut rezultatul: este roșu chenarul! Paradoxul este următorul, se întâmplă la noi în Constanța așa, să vedeți ce rezultate sunt la Timișoara, la Cluj, Sibiu, acolo unde cetățenii participă la viața cetății și unde politicienii au o altă atitudine față de cetățeni! Noi am identificat de nenumărate ori că problema este în curtea noastră! Relația putem să o normalizăm noi, cetățenii, prin ONG-uri și decidenți politici, care, odată ajunși în funcții publice, să înțeleagă că fără consultare publică și fără transparență decizională, nu pot să facă absolut nimic!”, a spus Gropoșilă.

După acest discurs, președintele Patronatului IMM Constanța a făcut o pledoarie patetică pentru Vergil Chițac. De altfel, dacă tot vorbim de activitatea de lobby pe care organizatorii conferinței de joi au ridicat-o pe un piedestal, prestația lui Gropoșilă a întrecut până și grețoasele discursuri PCR-iste la adresa „celui mai iubit fiu al poporului”, iar limbajul trupului a fost „cireașa de pe tort”! Cu corpul spre auditoriu și cu privirea numai spre Vergil Chițac, supus constant reverențelor, Gropoșilă a îngropat orice urmă de credibilitate pe care și-a construit-o în ultimele luni în societatea civilă, lovind în auditoriu numai cu cuvinte de laudă și prezentându-l ca un adevărat Mesia, pe nimeni altcineva decât pensionarul liberal aflat la discreția milionarului Gabriel Comănescu.

Gropoșilă demonstrează cum poți să te „sucești” la 180 de grade în 24 de ore!

Proba de slugărnicie politică a lui Iulian Gropoșilă, pe care a trecut-o cu brio, devine cu atât mai șocantă cu cât aceasta a venit la doar o zi după ce acuza PNL Constanța că este „alt cap al HIDREI”! (conform DEX: nenorocire, rău care crește inevitabil).

bla

De altfel, de la statutul de „invitat” (miercuri), până la „susținem candidatura lui Vergil Chițac la funcția de primar” (joi), e cale lungă, probabil însă face parte din lobby-ul întreprins de Gropoșilă, activitate care astăzi și-a arătat adevăratele valențe. Toate acestea, sub privirile staff-ului de campanie al lui Vergil Chițac, angajații societății Amicom, care au împânzit hotelul (atât în sala de conferințe, cât și la recepție), cu scopul ca prosteala electorală întreprinsă de PNL, în parteneriat cu deja pateticul Patronat al IMM-urilor Constanța, să iasă „ca la carte”.

bla2

bla3

CITEȘTE ȘI:

JALNIC! A copiat până și un discurs al lui Obama! Chițac, acuzat din toate părțile de plagiat!

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.