Cum să supraviețuiești în condiții extreme! Tabără de haiducie, organizată de Asociația „Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei”

Trăim în secolul vitezei, în care tehnologia joacă un rol foarte important în viața noastră. Datorită progresului tehnologic putem să ne conectăm cu oameni din toate colțurile lumii, să aflăm noutăți la secundă din orice parte a planetei, ori să aflăm vreo informație care ne-ar putea salva viața. Unii sunt atât de dependenți de tehnologie încât își închipuie că nu pot supraviețui fără ea în aceste vremuri moderne.

Dar, ce ne facem dacă, printr-o conjunctură, ne-am afla într-o situație în care nici toată tehnologia din lume nu ne ajută? La această întrebare încearcă să ne răspundă membrii Asociației „Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei“, care organizează, în perioada 27 – 29 aprilie, o tabără de haiducie. Concret, este vorba despre o tabără sportivă pentru amatori, în care participanții vor avea oportunitatea de a cunoaște și învăța, printre multe altele, tehnici operaționale de supraviețuire.

CITEȘTE ȘI:

Conferința „România, încotro?”, la Constanța. „Uniunea Europeană este doar o asociație, o corporație, care are niște acționari. Nu este o instituție care să salveze România”

„Profesioniști din diverse domenii – militar, medical, alpinism, arte marțiale – vor fi alături de dumneavoastră pentru a vă împărtăși din propriile cunoștințe și experiențe, prin activități practice, desfășurate în natură. Școala focului, construirea unui adăpost, școala de noduri/matelotaj, tehnici de autoapărare, gestiunea stresului, elemente de termoregulație și nutriție, condiție fizică și elemente de autonomie alimentară, tehnici de prim-ajutor sunt componentele programului pe care îl propunem pentru această tabără, denumită SIMBOLIC “tabără de haiducie”. Pentru că ne dorim o reală ieșire din cotidian pentru cei interesați și pentru că reînnoirea contactului cu mediul natural, depășirea pragului de confort obișnuit, întărirea rusticității și a robusteții-calități esențiale, participanții vor dormi sub foi de cort, iar cei mai curajoși, sub cerul liber“, spun organizatorii acțiunii.

De ce este important să știm să supraviețuim?

Membrii Asociației afirmă că, în fapt, această tabără de haiducie este un stagiu de supraviețuire, organizat de Eugen Sechila, care are o experiență de 16 ani în Legiunea Străină.

„E important să cunoaștem tehnici de bază de supraviețuire, mai ales că oricând poate interveni un colaps economic. De asemenea, este foarte important să știi cum să faci oricând un adăpost, pentru că te poți rătăci pe munte. Trebuie să știi să te orientezi, să cunoști elemente de topografie, să știi să aprinzi focul, să cunoști ce resurse de apă și de hrană ai la îndemână, să filtrezi apa din natură, ori să cum să faci o capcană pentru animale, dacă situația se prelungește. Orice om trebuie să cunoască aceste noțiuni de bază“, a declarat, pentru TOMIS NEWS, președintele Asociației „Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei“, Elena Puiu.

Aflat la ediția a II-a, stagiul se va desfășura în Câmpina, județul Prahova, începând de vineri, 27 aprilie, ora 16:00, până duminică, 29 aprilie, ora 14:00.

„La acest stagiu poate participa orice cetățean. Pentru înscrieri și detalii suplimentare, cei doritori pot contacta asociatia.gogupuiu@gmail.com. Ulterior, oamenii vor primi coordonatele. Este foarte important să se știe că cei care doresc să participe la această tabără trebuie să aibă un minim de echipament“, a subliniat Elena Puiu.

Toate detaliile sunt disponibile AICI!

CITEȘTE ȘI:

Conferința „România, încotro?”, la Constanța. „Uniunea Europeană este doar o asociație, o corporație, care are niște acționari. Nu este o instituție care să salveze România”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *