Cum s-a VÂNDUT Lupu de la Consiliul Județean Constanța lui Cîțu: Ginerică, numit secretar de stat, ÎMPOTRIVA deciziei BPN al PNL!

Premierul Florin Cîțu l-a numit pe Andrei Novac secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe împotriva deciziei Biroului Politic Național al PNL. Numirea a fost publicată vineri în Monitorul Oficial, potrivit site-ului instituției. Așa se explică, de exemplu, cum de s-a năpustit președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, asupra lui Ludovic Orban la conferința județeană a PNL Constanța de luni, 26 iulie. Politician șters, fără carismă, non-comunicativ, Lupu a ieșit din mulțimea vidă în care se scaldă ca să-l atace, în scenă deschisă, pe Ludovic Orban.

Novac este ginerele președintelui CJ Constanța, Mihai Lupu, care a avut în cadrul discursului de la conferința de alegeri din Constanța de luni o serie de atacuri la adresa lui Ludovic Orban, liberalii constănțeni prezenți au fost surprinși de discursul lui Lupu, întrucât organizația județeană încă nu a stabilit pe cine susține la Congresul din 25 septembrie. De altfel, se știa că nici la conferința din 26 iulie nu va fi un astfel de anunț, ieșirea lui Lupu fiind cu atât mai surprinzătoare. Prestația lui Lupu a fost jenantă: Nu m-ați sunat după alegeri să mă felicitați că am câștigat.

Potrivit deciziei Biroului Politic Național al PNL și a înțelegerii dintre filialele în distribuția pozițiilor de demnitate publică nu era prevăzută în dreptul PNL Constanța postul de secretar de stat la Externe, iar toate pozițiile care au revenit PNL Constanța sunt ocupate. Astfel, postul de secretar de stat la MAE trebuia să revină PNL Diaspora, pentru Rareș Burlacu, care a fost validat de BPN-ul liberalilor. A doua persoană validată pentru poziția de secretar de stat MAE a fost Dragoș Preda, din partea PNL Prahova.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *