Cum s-a făcut IPJ Constanța de tot… Babalîcul și IGPR nu are nimic împotrivă

Elvid Daniel Babalîc. Pentru majoritatea constănțenilor acest nume nu spune nimic. Zilele acestea, pentru presa locală, a fost personajul care a înșelat Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța, printr-o treabă similară, în percepția presei, cu crime împotriva umanității: fiind pe la Rutieră, a solicitat şi primit bani de la şoferi și, cel mai grav, a obţinut în mod ilegal bani pentru decontarea chiriei locuinţei folosită pe perioada cât a activat la Poliţia Ovidiu, deşi, în realitate, el nu plătea nici o chirie, iar banii îi cheltuia în interes personal. Ce spectaculos… Omul făcea pe la Rutieră cam ceea ce fac cei mai mulți de pe acolo, de altfel Babalîc a mai fost cercetat în mega-dosarul „Corupţia de la Rutieră” din 2009, când au fost implicați ZECI de polițiști constănțeni.

Recunosc că mi se pare normal să îl ciuruim pe Babalîc, dacă a încălcat legea, să suporte rigorile legii. Pe principiul că alte motive nu avem. Cum ar fi, de exemplu, faptul că domnul împuternicit șef al IPJ Constanța, Constantin Dancu, deține nu mai puțin de cinci vile, una lângă alta, proprietarul de drept al unei jumătăți de stradă din municipiul Constanța, proprietăți realizate exclusiv din salariul de la Rutieră+IPJ Constanța și cărora li se adaugă o puzderie de blocuri/clădiri prin tot orașul Constanța, intrate la un moment dat în atenția DNA, instituție care astăzi vedem cu toții că nu se simte prea bine. De asemenea, nu avem nici un motiv să fim îngrijorați de faptul că inspectorul șef Dancu a comandat ilegal pentru obținerea ilegală și deținerea ilegală a unei aplicații ilegale prin care și-a spionat ilegal toți subordonații, timp de mai mulți ani. De altfel, apucăturile de dictator senil i-au oferit prilejul să ofere SMS-uri cu „La mulți ani!” soțiilor polițiștilor (pe care, evident, nu le cunoștea). Pe de altă parte, aplicația, zisă și MSP, punea pe tavă doar toate dispozitivele IPJ Constanța în teren (ex.: pândă), pe lângă toate datele de familie ale polițiștilor, aplicația nefiind licențiată de Ministerul Afaceriștilor de la Interne, ceea ce înseamnă că minunata conducere a IPJ putea să facă absolut orice cu toate informațiile posibile. Pulverizarea ordinii publice și a securității unuia dintre cele mai importante județe ale țării chiar nu înseamnă vreo mare scofală. Faptul că activitățile infracționale la nivelul județului Constanța au explodat în mandatul de șase luni al lui Dancu este doar o pură coincidență și nu trebuie luată în considerare. Nici o îngrijorare. Totodată, faptul că împuternicitul inspector șef al IPJ Constanța, Constantin Dancu, a dat un telefon și a dispărut un articol dintr-o respectabilă publicație constănțeană, fapt urmat de comandarea a cinci știri de bine despre domnul inspector șef în aceeași publicație, este doar o coincidență care nu merită atenție. Probabil, este vorba de stilul anilor 1990, când nenea Dancu își făcea debutul în tranziția de la socialism la mafiotism democratic.

În anul 200 înainte de nașterea lui Hristos, Inspectoratul General al Poliției Române a încropit o comisie mixtă de învăluire cu control ca în filme, pentru depistarea MSP și nici în ziua de azi nu a reușit să ajungă la o concluzie. Aplicația a fost suspendată, ceea ce, pentru orice om sănătos la cap, înseamnă că acolo există cel puțin o ilegalitate, care, evident, presupune și luarea de măsuri, doar că IGPR îmi transmite de vreo două milenii că „ancheta este în curs de finalizare”. Probabil că finalizarea anchetei va avea loc după a doua sosire a lui Iisus… Pe de altă parte, în contextul în care nici un polițist constănțean nu are voie să introducă vreun stick de memorie în calculatoarele de la locul de muncă, întrucât s-ar trezi cu uraganul corectitudinii și legalității polițienești pe cap, aplicația MSP a fost descoperită pe calculatorul lui Gabriel Gioadă, tot un rutierist celebru, despre care colegii lui mi-au spus exact așa: „E c*cat la cur din cauza asta!” În locul lui Gioadă eu aș dormi liniștit noaptea, întrucât infractorii căzuți pe mâna lui nenea Dancu, de regulă, nu prea sunt atinși de rigorile legii. Ba, din contră! În afară de cei care nu găsesc plicuri goale prin casă, dar asta e excepția care confirmă regula.

În fine, ne apropiem de data de 15 martie, când domnul împuternicit inspector șef Constantin Dancu va primi o nouă prelungire de șase luni la șefia IPJ Constanța. Logica și experiența ne spun că un stat are parte de securitatea pe care și-o permite. Pe fondul logisticii inexistente, a dotării precare, a salarizării de tip bătaie de joc (motivul care duce la un nou protest de proporții al polițiștilor pe 24 martie la Guvern) și a pregătirii profesionale de tip caterincă, este clar că gunoaiele societății ajung să poarte uniforme pompoase (doar suntem țara în care numărul generalilor este apropiat de cel al subofițerilor) și ajung șefi de Poliție, primesc grade de chestori, ba chiar ajung miniștri. Așadar, convins că această țară nu mai are nici o speranță, îi urez succes domnului Constantin Dancu în viitorul mandat de șase luni, cu propulsare spre chestor și, de ce nu, alte ilegalități care vor duce direct la minister, spre o pensionare onorabilă și de trecut în cartea de istorie a acestui neam ignorant și indiferent.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.