Cum pregătește Chițac încă un concurs „aranjat” la Direcția Patrimoniu din Primăria Constanța

Aproape nimic nu este în regulă în Primăria Constanța. Se vede în tot orașul și, târâș-grăpiș, se pare că și DNA vede ceva, probabil. Ne referim aici la concursurile aranjate din Primăria Constanța, unde ultima dată a fost și o descindere a procurorilor. Probabil urmează să aflăm de viitoarea clasare sau… trimitere în judecată. Peste 6 zile, pe 25 ianuarie, va avea loc concursul pentru postul de director adjunct al Direcției Patrimoniu și Cadastru. Este o Direcție cu mare cântec în Primărie, pe lângă cea de Urbanism, de mare notorietate.

Surse din cadrul Primăriei Constanța ne-au precizat faptul că la concursul din 25 pentru postul de director executiv adjunct, Direcția Patrimoniu, Direcția Generală Urbanism și Patrimoniu, gradul II, s-a înscris o singură persoană, Carmen Ispas, în prezent inspector în cadrul compartimentului Registru Agricol.

carmen ispas 2
Carmen Ispas

După demisia din funcție a expertului Cătălin Cucoară din Primărie, ca urmare a reorganizării aparatului de specialitate a primarului, în locul acestuia a fost numită cu delegație doamna Ispas. Aceasta a fost împuternicită prin dispoziția primarului Vergil Chițac să semneze  „doar istorice rol fiscal și certificate de atestare fiscale, identificările și localizările imobilelor (…), solicitările depuse în vederea aplicării prevederilor art. 36 din Legea nr. 18/1991 actualizată și republicată”, și să „verificarea documentațiilor care stau la baza proiectelor de hotărâri ce au ca obiect modificări ale patrimoniului municipiului Constanța”, nicidecum „să conducă întrega Direcție”, așa cum ne-au precizat sursele din cadrul municipalității. Cu toate acestea Carmen Ispas și-a arogat toate atribuțiile specifice functiei de director,  semnând absolut toate documentele elaborate de angajații Direcției Patrimoniu și Cadastru, inclusiv rapoartele care au stat la baza adoptării hotărârilor de Consiliul Local al Municipiului Constanța, fapt ce conduce la concluzia că – așa cum ne-au arătat sursele din Primărie – „această persoană nu cunoaște nici legislație în materie și nici măcar nu înțelege competențele pe care le creează un act administrativ”.

Cu alte cuvinte, primarul Chițac a delegat-o pe Ispas doar cu anumite atribuții, aceasta depăsindu-și cu mult aria competenței delegate, aspect care poate atrage nu doar răspunderea administrativ disciplinară, ci chiar cea prevăzută de… art. 297 din Codul penal, referitor la abuzul în serviciu.

Dacă doamna Carmen Ispas nu a respectat delegările de atribuții stabilite prin dispoziția primarului nr. 2276/7.04.2021, oare este pregătităa să coordoneze și să conducă această direcție și chiar să apere patrimoniul municipiului Constanța? Domnul primar poate ar face bine să transmită cetățenilor ce o reprezintă pe doamna Ispas pentru această funcție, dacă tot îi face „pârtie” pentru post de conducere?”, se întreabă angajații din Primăria Constanța.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Cum pregătește Chițac încă un concurs „aranjat” la Direcția Patrimoniu din Primăria Constanța

  • sâmbătă, 22 ianuarie 2022 la 12:48
    Legătură permanentă

    Ispas este omul lui Cucoara. El a lasat-o in locul lui cu acceptul lui Chitac si Ovanesian. Toti formeaza o gasca pusa pe furt si capatuiala. Chitac , Ovanesian , Cucoara, Ispas nu au alt alt scop decat sa fuce ce mai este de furat dupa uraganul Mazare (e vorba de terenuri libere). Cucoara si-a dat demisia de forma. El este cel ce-i sfatuieste pe Chitac si Ovanesian ce si cum sa fure.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *