Cum ajungi prefect al Constanței. Cazul Niculescu și… datoriile „socrilor” din PNL Constanța

Campania electorală pentru Parlamentul României, 2016. De aici începe povestea noastră!

Pentru prima dată în cariera sa politică, Gheorghe Dragomir, președinte al PNL Constanța, s-a ținut de cuvânt: s-a retras! Nu doar de la șefia partidului, ci de la orice implicație politică.

Venise timpul schimbării la PNL Constanța. Așa a apărut un nou val de politicieni, unii tineri, alții fără experiență, dar foarte așteptați, pentru că Dragomir știa că toți constănțenii vor o schimbare radicală la PNL Constanța. Pe care, să fim sinceri, a oferit-o!

Bogdan Huțucă, finanțist, fost șef de sucursală ANAF, fost prefect, a preluat organizația județeană. În debandada schimbării, pe fugă, a venit campania pentru parlamentare. PNL Constanța avea niște probleme, mai ales la organizația municipală. Vergil Chițac, fost candidat al partidului, pierduse alegerile, dar avea un scor istoric de peste 35% cu care putea să pună săbiile pe masă. Mica lui problemă era că nu fusese membru PNL din vremea lui Brătianu.

Contracandidatul lui Chițac la municipiu: Gheorghe Muhscină. Recomandabil sub nici o formă, dar venit pe valul schimbării, deținător de conturi bancare serioase. Pe moment, s-a rezolvat: Muhscină l-a zburat pe Chițac din partid, ulterior a demisionat și el de la organizația municipală. Nici azi PNL Constanța nu are conducere la organizația municipală…

PNL Constanța a intrat, astfel, șchiopătând în campania parlamentarelor din 2016. Mai avea o problemă: PSD planifica un program de proporții, cu care a câștigat de altfel alegerile cu scoruri neașteptate (până și Rareș Bogdan cerea din cauza asta trimiterea la pușcărie a multor lideri de azi ai PNL, care l-au făcut, între timp, europarlamentar).

Parcă anticipând acest rezultat catastrofal, PNL Constanța a acceptat în 2016 compromisurile și a venit cu următoarea listă:

Deputați:

  1. Bogdan Huțucă
  2. Ana Marcu
  3. George Niculescu
  4. Robert Boroianu

Senatori:

  1. Vergil Chițac
  2. Lucia Varga

Ceea ce constănțenii nu știu trebuie să afle acum:

Ana Marcu nu mai putea să fie deputat, pentru că era la momentul respectiv finanțistul lui Dragomir.

Lucia Varga fusese o persoană influentă în guvernările de dreapta, provenită de la Oradea – nu mai avea loc în planificările PNL, așa că au trimis-o să candideze la Constanța ca să închidă lista.

Eu am obiceiul de a urmări activitatea parlamentară și așa am prins-o pe jigodia Lucia Varga în conferința de presă de la Constanța, în care Robert Boroianu promitea apă gratis în toată România.

Știam că Lucia Varga blocase proiectul de șosea de coastă a Constanței în comisiile parlamentare. Candidat forțat la Parlament prin PNL Constanța, Varga a promis în conferință că va susține… proiectul de șosea de coastă! Am întrebat-o pe Varga în care din ipostaze a mințit și a spus că… în nici una! Apoi, a dat telefoane la șefii de partid… Radiez de fericire că nu a mai prins postul de parlamentar această oportunistă inutilă și că mi-am adus aportul la asta.

Chițac fusese zburat din PNL, iar Robert Boroianu a anticipat ceea ce urmează să se întâmple și s-a folosit de propria influență financiară ca să nu mai fie pe locul 4 și a insistat ca să obțină locul… 2! L-a obținut!

Așa am ajuns la parlamentarii de azi ai PNL Constanța: Huțucă și Boroianu. Senatorul Chițac nu mai este la ei, deși a fost ales pe lista lor, dar azi este afiliat în Senat la PNL…

Învinsul din tot războiul de mai sus pentru Parlament este… George Niculescu. El considera, pe bună dreptate, că are loc eligibil. Manevrele făcute tocmai de colegii lui l-au lăsat fără mandatul de deputat!

Cu Ana Marcu eliminată și cu Robert Boroianu urcat pe 2, Niculescu a ajuns într-o situație ingrată, pe care presa politică a Constanței o cunoaște, dar nu o spune foarte clar:

„Tata socru a băgat bani degeaba! Georgică nu a ajuns deputat!”

Așa a ajuns azi PNL Constanța să achite datorii față de un tânăr care nu a ajuns deputat în 2016…

George Niculescu este consilier județean, iar din această calitate (pe care nu o suportă) nu s-a făcut foarte remarcat. Poate tocmai pentru că este un om calculat și așteaptă recompensa, așa i s-au planificat examenele de azi:

Primul loc din 9 candidați la Mangalia, primul loc la Eforie!

Ambele planificate de primarii PNL ai acestor orașe – Cristian Radu și Robert Șerban.

Parcă îl și aud pe Huțucă: „Ți-am aranjat examenele și ieși prefect odată, ca să scap de tine, că nu doar socrul tău mă termină cu nervii, mai e și ăla al lui Crușoveanu! Le am și eu pe ale mele băi… Ludovic mi-a făcut bugetul și trebuie să scot banii pentru Constanța, să vă iau socrii în… Eu am treabă cu Constanța, dacă mă lăsați…”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.