Cum a inventat PNL apa caldă…

Sâmbătă, PNL a trimis un comunicat înfiorător de manipulator. Din el, reținem că „dezaprobăm modul rușinos și netransparent în care primarul Constanței, Decebal Făgădău, ignorând promisiunile din campania electorală, a cerut Consiliului Local în ședința de ieri, 29 iulie 2016 să voteze majorarea retroactivă a prețului la gigacalorie”.

Problema este că Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC) este instituția care stabilește prețurile în cazul serviciilor prestate de RADET. ANRSC a emis un ordin prin care solicita creșterea prețului gigacaloriei.

CITEȘTE ȘI:

Circ în Consiliul Local pentru subvențiile pe apă caldă. Făgădău, către un consilier: „Nu îmi place tonul dumneavoastră!”

Mbun, domnii de la PNL, din toată treaba asta, au înțeles că Făgădău, PSD și PMP au impus majorarea prețului la gigacalorie! Aceiași domni de la PNL înțeleg că cetățenii trebuie să fie mințiți, omițând comportamentul lor real din timpul dezbaterii și a votului. PNL s-a ABȚINUT, deci nu a dat un vot ÎMPOTRIVĂ proiectului de hotărâre. De altfel, cel care s-a erijat într-un soi de lider de grup de la prima ședință a Consiliului Local în actualul format, Romeo Rezeanu, a explicat votul PNL, precizând că „ANRSC dă un titlu de recomandare, nu un ordin”, iar PNL dezaprobă pentru că „în restul țării, prețurile au scăzut, au crescut doar la Constanța”!

Cine a tras în noi, după 22?

22 aprilie a.c. Ziua în care RADET depune la Primărie înștiințarea potrivit căreia se majorează prețul. I se transmite să revină prin iulie, întrucât, înțelegem noi, se apropie campania electorală și problemele cetățenești pot să mai aștepte. Într-o dezbatere aprinsă din cadrul ședinței de vineri, Făgădău a precizat că „CL a dezbătut în campania electorală doar câteva proiecte absolut urgente, tocmai pentru a nu fi nimic interpretat în cheie electorală”. Întrebarea este: ce a făcut PNL în perioada 22 aprilie – 22 mai? În timp ce îl acuză pe Făgădău că a ascuns problema ce urma să vină, domnii de la PNL se comportă ca și cum ei nu ar fi fost în campanie electorală, doar PSD a fost!

Cine i-a oprit pe domnii de la PNL să informeze cetățenii că în comisii se ascund documente? Prea greu de ghicit nu ar fi, PNL-iștii făceau coadă în acea perioadă la Realitatea TV, cu căști în urechi, prin care îi spuneau amatorului Vergil Chițac ce să transmită fraierilor în emisiunea lui Rareș zis și Ghiozdan. Abia vineri, 29 iulie, au decis PNL-iștii să inventeze apa caldă!

Singurul PNL-ist cu treabă din ședința de vineri a CL a fost Victor Constantin, care ne explică cu subiect și predicat: „RADET a depus la Primărie o adresă prin care solicita majorarea tarifelor conform deciziei ANRSC. Ori, Primăria trebuia, în 30 de zile, să pună în aplicare, adică luna mai. Eu am văzut documentele de la RADET la comisie, iar din luna mai au schimbat numărul de înregistrare și l-au chemat pe Liviu Popa (directorul RADET – n.r.) ca să depună în iulie!

Atât de simplu era de explicat. Dar, nu! Colegii lui au decis în final să ne spună că Făgădău, PSD și PMP au majorat prețul la gigacalorie.

În fine…

… Făgădău, nu râde, că și tu meriți „castane”!

În cadrul dezbaterilor de vineri pe proiectul de hotărâre cu pricina s-a petrecut un aspect interesant. Propunerea de subvenție a venit din partea PMP. În doar trei minute, Făgădău a încropit un impact bugetar, s-a ajuns la concluzia celor 5,5 milioane, dar avem doar 3, însă măsură propusă de PMP e bună, așa că votăm acum și în august rezolvăm și cu restul și gata!

Povestea pare atât de cusută cu ață albă, încât numai un nebun nu și-ar da seama că aranjamentul dintre PSD și PMP era stabilit înainte! De altfel, a venit de la PMP din trei motive: 1. Colaborarea PMP – PSD merge strună, ca mesaj 2. PSD nu recunoaște astfel că a greșit 3. PSD e dispus să colaboreze și cu alte partide.

Genial scenariu, prost pus în aplicare, pe care PNL-iștii ar fi putut să îl exploateze. Dacă le-ar fi mers mintea, mai ales în aceste momente, în care Făgădău devine un exemplu de comunicare, adică unul de „așa, nu!”

Apa caldă îi priește lui Chițac

Prin jenantul comunicat de sâmbătă, PNL-iștii au vrut, de fapt, să transmită un mesaj: „PNL Constanța va continua să facă o opoziție reală și constructivă amendând fiecare derapaj ce apare”. Este singurul motiv pentru care au reacționat. PNL dorește să se erijeze în opoziția legitimă (ca și cum ar avea concurență). Referitor la „fiecare derapaj ce apare”, nu putem decât să ne amuzăm. La un alt proiect de hotărâre, care făcea referire la „îndreptarea unei erori materiale”, adică o greșeală de redactare, liberalii s-au „abținut”, arătând astfel că vor ca acea greșeală să rămână, spre râsul tuturor curcilor din bătătură!

Pe de altă parte, prin comunicatul de sâmbătă al PNL-iștilor de la municipiu fost reactivat Vergil Chițac, scos de la naftalină pentru lupta parlamentarelor, care se apropie cu pași repezi. Chițac s-a înfuriat, vorbind de „grupurile de interese din interiorul partidelor aflate la putere”, care sunt „lipsite de orice urmă de etică, corectitudine şi grijă faţă de cetăţean”, uitând astfel că PNL-iștii care puteau să facă același lucru, adică să aplice etica și grija față de cetățean, băteau străzile și holurile Realității TV, pentru el! În ceea ce privește lupta sa internă cu Puiu Hașotti pentru locul de la Senat, îmi doresc doar să se bată până se omoară amândoi. Politic, evident.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.