Cu „valul schimbării” peste el, Orban trage de timp: „Congresul PNL va avea loc DUPĂ relaxarea restricțiilor anti-covid”

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că, deşi a explicat că data la care va avea loc congresul PNL depinde de situaţia epidemiologică, a văzut că ar exista două opinii în privinţa organizării congresului, una potrivit căreia el doreşte ca acesta să aibă loc mai repede şi alta conform căreia Florin Cîţu „vrea congres mai încolo”.

E un proces amplu (organizarea congresului PNL, n.r.), cel mai probabil, în funcţie de cum evoluează pandemia şi campania de vaccinare, când se vor reduce restricţiile vom începe procedurile. Ele durează, pentru că, de exemplu, o să fie o perioadă de adunări generale în organizaţiile locale, care va fi cam de două luni, apoi alte două luni cât durează conferinţele judeţene şi apoi are loc congresul. Deşi eu am anunţat public lucrul ăsta şi am explicat, într-un site de ştiri a apărut că eu vreau congres mai repede şi Florin Cîţu vrea congres mai încolo, spunând de faptul că e o dispută, că ar vrea şi Florin Cîţu să candideze la preşedinţia PNL„, a spus Orban.

Acesta a adăugat că, din punctul său de vedere, congresul PNL ar trebui să aibă loc atunci când măsurile sanitare vor permite:

„Eu am declarat că punctul meu de vedere este că congresul trebuie organizat atunci când situaţia epidemiologică va permite acest lucru. Este un proces democratic amplu, care începe de jos, de la firul ierbii, noi avem adunări generale în fiecare organizaţie locală, ăsta e primul pas. La aceste adunări generale din fiecare organizaţie locală se aleg conducerile locale şi se stabilesc delegaţii la conferinţele judeţene, unde se aleg conducerile judeţene şi unde se stabilesc delegaţii la congres”, a precizat Orban.

Președintele PNL a mai spus că premierul Florin Cîțu „nu are o tutelă anume”:

Vreau să fie foarte clar, premier este Florin Cîțu, el exercită funcția de premier, nu are o tutelă anume. Doar programul de guvernare și deciziile din coaliție sunt niște constrângeri, pe de altă parte premierul Florin Cîțu se manifestă ca premier în totalitatea competențelor sale de premier”, a mai declarat Ludovic Orban.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *